Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Μπουρούντι: Μια Νέα Επισκοπή, Ένας Νέος Επίσκοπος, Μια Αιώνια Δυναμική...

   
Η Ιερά Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντας ιδρύθη διά Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου την 6η Οκτωβρίου 2009. Στην πνευματική της δικαιοδοσία περιλαμβάνει τα κράτη Μπουρούντι και Ρουάντας, ως και μεγάλη περιοχή του Ανατολικού Κονγκό.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010, με τις ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μπουζουμπούρα η ενθρόνιση του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουρούντι και Ρουάντας Σάββα.
Ο Θεοφιλέστατος απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα και τους επισήμους, μεταξύ άλλων, είπε:
"Το Πατριαρχείο μας ίδρυσε την Επισκοπή βλέποντας ότι η ανάγκες αυξάνονται και η παρουσία Επισκόπου στην περιοχή θεωρήθηκε  απαραίτητη.

Ο Επίσκοπος βρίσκεται εδώ για όλους ανεξαρτήτως εθνικότητας, για να εξυπηρετήσει τις πνευματικές ανάγκες των Ορθοδόξων Χριστιανών και για να προσφέρει με τις ευλογίες της Εκκλησίας και του Πατριάρχου μας την αγάπη του Χριστού σε όλους.

Η Ιεραποστολή δεν είναι προσηλυτισμός αλλά μαρτυρία της Ορθοδοξίας στην αφρικανική γη και κοινωνική προσφορά σε όλους, ανεξαρτήτως  θρησκεύματος και χρώματος, η διάδοση της αλήθειας του Ευαγγελίου είναι παραγγελία του Ιησού Χριστού όμως και η ελευθερία της επιλογής είναι εντολή Του.

Εμείς καλούμαστε να απαλύνουμε τον πόνο των μαύρων αδελφών μας γενόμενοι και εμείς Αφρικανοί, όμως είμαστε εδώ και για τους Ορθοδόξους Έλληνες διότι αυτοί πρώτοι βρέθηκαν στην Αφρική αυτοί έκτισαν τις πρώτες Εκκλησίες αυτοί κτύπησαν για πρώτοι φορά τις καμπάνες αυτοί έδωσαν την πρώτη μαρτυρία του Χριστού και αυτοί οι Ορθόδοξοι Έλληνες είναι εκείνοι οι οποίοι στηρίζουν είτε από το υστέρημα τους είτε από το περίσσευμα τους το Ιεραποστολικό έργο.

Θα συνεχίσουμε το Ιεραποστολικό και Κοινωνικό έργο της Εκκλησίας μας και θα μεταφέρουμε το μήνυμα της αγάπης και της ειρήνης σε όλη την Επισκοπή.

Σε όλους μας έχει δοθεί απλόχερα η αγάπη του Χριστού και εμείς με την σειρά μας καλούμαστε να δώσουμε αγάπη σε όλους.

Δόξα τω θεώ πάντων ένεκεν αμήν" 

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4236:2010-02-07-21-55-23&catid=26:2009-12-18-08-38-40
http://ierapostoli.wordpress.com/2010/04/16/site_orthodox_burundi/

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου