Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κοντά στο ποίμνιο του

Δευτέρα, 7/2/2011
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας



Κατά τη διαρρεύσασα περίοδο της πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής στην Αίγυπτο, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Βʼ ευρέθη στο Κάιρο προκειμένου να ενισχύσει με κάθε τρόπο τους Έλληνες και Άραβες ορθοδόξους αδελφούς, που διαμένουν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
Παρά τις δυσκολίες και τους κινδύνους της μετακινήσεως, τους αυστηρούς ελέγχους και την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά την δύση του ηλίου, ο Μακαριώτατος, συνοδευόμενος από τον Θεοφ. Επίσκοπο Νιτρίας κ.Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, και τον Πανοσιολ. Αρχιμ.κ.Παντελεήμονα Αράθυμο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου Του, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου, συμπαρασταθείς στον Θεοφιλ.Ηγούμενο, Επίσκοπο Βαβυλώνος κ.Νήφωνα και τους πατέρες, τους Ιερούς Ναούς, τα ευαγή ιδρύματα και τους δοκιμαζόμενους πιστούς, οι οποίοι επέλεξαν να παραμείνουν στην χώρα.
Ομολογουμένως και παρά την τεταμένη ατμόσφαιρα, ο Μακαριώτατος έτυχε του σεβασμού και της διευκολύνσεως εκ μέρους των αιγυπτιακών στρατιωτικών δυνάμεων και της πολιτοφυλακής κατά τις μετακινήσεις Του.
Την 4η Φεβρουαρίου ε.ε. η ΑΘΜ επέστρεψε στην Αλεξάνδρεια όπου επανέλαβε τις επισκέψεις στα ιερά ενδιαιτήματα και τα ιδρύματα της Μεγάλης Πόλεως, εμψυχώνοντας και εδώ τους πιστούς, ενώ ιδιαιτέρως μερίμνησε για τους τροφίμους του Κανισκερείου Γηροκομείου της Ελληνικής Κοινότητος.

Περισσότερα... http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7218:2011-02-07-13-00-53&catid=33:2009-12-18-08-37-34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου