Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Το ιεραποστολικό έργο στο Κογκό Μπραζαβίλ μέσα από την οικεία ιστοσελίδα




Dolisie
O Ι. Ναός και το δημοτικό σχολείο με τα παιδιά κατά την προσευχή στο Dolisie


Σχετικά με την Ιεραποστολή στο Κογκό Μπραζαβίλ, ο ιερομόναχος π. Θεολόγος, σε παλαιότερο μήνυμά του προς την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

"Στην πρωτεύουσα Brazzaville φέτος ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του ναού της Αναστάσεως που στεγάζεται στην παλαιά Μασωνική Στοά, στο κέντρο της πόλεως. Το κτίριο το παρεχώρησαν όταν η χώρα εγκατέλειψε τον κομμουνισμό.
Στο Pointe-Noire, δεύτερη πόλη του κράτους με ένα εκατομμύριο κατοίκους, μεγάλο λιμάνι και με πολλές πετρελαιοπηγές, ο Σεβασμιώτατος ίδρυσε το ιεραποστολικό μας κέντρο του Αγίου Δημητρίου. Σε ένα ευρύχωρο οικόπεδο στο κέντρο της πόλεως έχει κτισθεί μια μεγάλη αίθουσα, που χρησιμοποιείται προσωρινά ως ναός, γραφείο, κατοικία των υπευθύνων, αίθουσα νεολαίας. Εκεί πρόσφατα ολοκληρώθηκε το κτίριο, οι εγκαταστάσεις και η κεραία του ραδιοφωνικού μας σταθμού, προσφορά της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Στο κέντρο του οικοπέδου κτίζεται αργά, λόγω οικονομικής δυσπραγίας ο μεγάλος ναός του Αγίου Δημητρίου. Αυτόν τον μήνα (Μάιος 09) ο Άγιος Δημήτριος δείχνοντας με θαυμαστό τρόπο την προστασία του, μας έστειλε μια ευλογία από την πόλη του για να συνεχισθούν οι εργασίες.
Επίσης ολοκληρώθηκε φέτος στο Pointe Noire ο ναός της Αναλήψεως που χρόνια στεγαζόταν με σανίδια και λαμαρίνες, η δεύτερη ενορία στην Πόλη. Ένας τρίτος ναός, της Αγίας Φωτεινής, έχει αρχίσει να κτίζεται σε μια πολυάνθρωπη συνοικία, του οποίου πρόσφατα ο Μακ. Πατριάρχης ευλόγησε το θεμέλιο λίθο.
Στην ενδοχώρα στην πόλη Nkayi, όπου και το εργοστάσιο ζαχάρεως, κτίζεται ένας μεγάλος οκταγωνικός ναός επ' ονόματι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Πριν πέντε χρόνια, ο δεκάχρονος τότε Rodrigue, ορφανός από γονείς αναζητούσε την τύχη του λαθρεπιβάτη στο τρένο όπου και μας συνάντησε. Ο Κύριος μας τον έστειλε να τον προστατεύσουμε και να νοιαστούμε για τα ορφανά του Κονγκό. Αυτό στάθηκε αφορμή να κτισθεί το Ορφανοτροφείο μας, εγκαινιασμένο από τον στοργικό μας Πατριάρχη."

Περισσότερα... http://www.omf.gr/kongobrazzaville.el.aspx



Για να διαβάσετε το τελευταίο μήνυμα του π. Θεολόγου και για να δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό,
ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  http://orthodox-congo.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου