Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τέλεσε για πρώτη φορά την Ακολουθία των ασκητών της Θηβαϊδας

Κυριακή, 06 Μαρτίου 2011

 
Την 5η Μαρτίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας καί Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ χοροστάτησε κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, όπου εψάλη για πρώτη φορά «η Ασματική Ακολουθία της Συνάξεως των Οσίων και Θεοφόρων Πατέρων, εν τη Θηβαΐδι της Αιγύπτου ασκήσει λαμψάντων.
Η προαναφερθείσα Ιερά Ακολουθία συνετάγη από τον Πανοσιολ.Αρχιμ.κ.Αγαθόνικο Νικολαΐδη, ενεκρίθη από την Ιερά Σύνοδο τῆς Αλεξανδρινής Εκκλησίας και εξεδόθη από την Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως και Σεϋχελλών νήσων.
Οι Άγιοι Αββάδες της ερήμου της Θηβαΐδος αποτελούν τιμή και κλέος του παλαιφάτου Πατριαρχείου και της Ορθοδόξου Εκκλησίας γενικώτερα, τόσο διότι έλκουν την καταγωγή τους από την Νειλοχώρα και την Αφρική, όσο και για τον λόγο ότι η Θηβαΐδα υπήρξε τόπος ασκήσεως χιλιάδων ασκητών, οι οποίοι κατέδειξαν ότι η τελειότητα της πνευματικής εν Χριστώ ζωής δεν αποτελεί ουτοπία, αλλά πραγματικότητα, η οποία προϋποθέτει αγώνες, μόχθο και αυταπάρνηση.

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=587&PHPSESSID=6tgk4rdblqhra87v3tfnsmq634
http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7452:-----1-------&catid=33:2009-12-18-08-37-34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου