Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Ουγκάντα (12/3/2011)

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄ με τον Μητροπολίτη Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας κ. Ιωνά
    


Την 12η Μαρτίου ε.ε., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄ παρέστη συμπροσευχόμενος και μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων, κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καμπάλας.

     Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στους κειμένους όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ναού τάφους των αειμνήστων πρωτεργατών της ορθοδόξου ιεραποστολής στην Ουγκάντα, Μητροπολίτου Θεοδώρου Νakyama, Επισκόπου Χριστοφόρου Sparta και ιερέως Οβαδία Bassajiakitalo.

     Ακολούθως, ο Μακ. Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καμπάλας κ.Ιωνά και στελέχη της τοπικής Εκκλησίας, μετέβη στο χωριό  Katente, όπου επισκέφθηκε προσκυνηματικώς τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αφιερώσας ασημένιο σταυρό ευλογίας, και τα εκπαιδευτήρια Saint Mary (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και το οικοτροφείο όπου διαμένουν οι μαθητές, τα οποία ανηγέρθησαν προ εξαετίας με οικονομική προσφορά των Ελλήνων αστυνομικών. Οι μαθητές συνομίλησαν με τον Μακαριώτατο, χόρεψαν τοπικούς χορούς και έλαβαν δώρα.

     Το απόγευμα της ιδίας ημέρας η ΑΘΜ παρεκάθησε σε επίσημο δείπνο, το οποίο παρέθεσε τιμητικώς ο Εξοχ. Πρέσβης της Αιγύπτου κ. Sabry Magdy Sabry στην πρεσβευτική κατοικία, με την συμμετοχή του Εξοχ. Πρέσβη της Ρωσίας στην Ουγκάντα και των Εντιμ. Προξένων της Σερβίας και της Αυστρίας στην Καμπάλα και άλλων υψηλοβάθμων αξιωματούχων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου