Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μπουρούντι

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ


 Ο Επίσκοπος Μπουρούντι Σάββας

Μπουζουμπούρα, 13 Μαρτίου 2011
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μπουζουμπούρας με την συμμετοχή πλήθους Αφρικανών , του Προξένου της Ελλάδος κ. Γεωργίου Κουκούλη, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας, Ελλήνων,  Ρώσων και Αιγυπτίων Ορθοδόξων.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων. Μετά την τελετή οι Ιερείς του Καθεδρικού Ναού διένειμαν ρούχα σε όλα τα παιδιά.
Στο Μπουρούντι σε ένα χρόνο 1.200 Αφρικανοί ασπάσθηκαν την Ορθοδοξία, μεταξύ αυτών και ιερείς και πάστορες άλλων δογμάτων, ενώ 4.000 κατηχούνται συστηματικά.
Στην συνέχεια ο Θεοφιλέστατος, συνοδευόμενος από Αφρικανούς συνεργάτες του, μετέβη στην περιοχή της Μπουραμάτας, όπου οι «Γιατροί Καρδιάς», στήνοντας πρόχειρο ιατρείο στα Σχολεία της Μ.Κ.Ο. «Άνθρωποι Αγάπης», που έχει υιοθετήσει η Επισκοπή,  προσέφεραν σημαντικές ιατρικές υπηρεσίες.
Να σημειωθεί ότι στην περιοχή δεν υπάρχει Ιατρείο, το κοντινότερο βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά, κυρίως, να πεθαίνουν από απλές ασθένειες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο αγώνας της Επισκοπής για την συγκέντρωση του ποσού των 250.000 Ευρώ προκειμένου να ανεγερθεί και να εξοπλισθεί στην περιοχή Νοσοκομείο 100 κλινών, δεδομένου ότι οι κάτοικοι ανέρχονται στις 10.000 και η Ορθόδοξη Ιεραποστολή είναι η μόνη που μεριμνά για την περιοχή.

Εκ της Ιεράς Επισκοπής Μπουρούντι.

http://orthodoxbr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου