Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 13η Μαρτίου 2011, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Μεγάλου Αντωνίου, στην περιοχή Μόντε της Ουγκάντας




   Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 13η Μαρτίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄ ετέλεσε  την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό του Μεγάλου Αντωνίου, στην περιοχή Μόντε, βόρεια της Καμπάλας, συλλειτουργούντων των Σεβ.Μητροπολιτών Καμπάλας κ. Ιωνά και Μουάνζας κ. Ιερωνύμου. Το Ιερό Βήμα πλαισίωναν επίσης δεκαπέντε Ιερείς από παρακείμενες ισάριθμες Ενοριακές Κοινότητες.

     Κατά τη διάρκεια της Πατριαρχικής Θείας Λειτοργίας, ο Μακαριώτατος εχειροτόνησε εις Διάκονον τον Κατηχητή και Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Αντώνιο Ssempijja, προς τον οποίο απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές. Τέλος, έλαβε χώρα η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων, κατά το τυπικό της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. Στην λατρευτική σύναξη παρέστησαν ο Εξοχ. Πρέσβυς της Αιγύπτου κ. Sabry Magdy Sabry, κρατικοί αξιωματούχοι και πλήθος πιστών.

     Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε ενοριακή εόρτια εκδήλωση και γεύμα προς τιμήν του Μακ. Πατριάρχου, ο Οποίος ανεκοίνωσε την ανάληψη της δαπάνης προς δημιουργία τεχνικής-επαγγελματικής Σχολής στην περιοχή.

     Να σημειωθεί ότι στην Ενορία του Μεγάλου Αντωνίου Μόντε λειτουργούν εκπαιδευτήρια (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) και οικοτροφείο για τους μαθητές. Επίσης, υφίσταται μεγάλο Νοσοκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου