Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Κάιρο (27 Μαρτίου 2011)



Tην Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, 27η Μαρτίου 2011, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄ ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Αγίου Νικολάου Καΐρου, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Καρθαγένης κ. Αλεξίου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Νιτρίας κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, και Βαβυλώνος κ. Νήφωνος, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Π. Καΐρου, παρουσία του Εξοχ. Πρέσβη της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλου Λάζαρη, εκπροσώπων των ομογενειακών φορέων και συλλόγων, ως και πλήθους χριστιανών.

     Προ του πέρατος της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς τον Αιγύπτιο επιχειρηματία κ. Σεραφειμ Μπισάρα για την οικονομική προσφορά του υπέρ των παιδιών-φορέων του ιού HIV της Αφρικής, προς τον οποίο προσέφερε ως αντίδωρο ευγνωμοσύνης, περίτεχνο χειροποίητο δώρο από τα παιδιά αυτά.

Περισσότερα... http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=605&PHPSESSID=psbhbmtnka19v9vgtvvh0k4hs6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου