Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην περιοχή Lira της βορείου Ουγκάντας (16 Μαρτίου 2011)




   Την 16η Μαρτίου 2011, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καμπάλας κ. Ιωνά, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Μελέτιο Κούμανη και τον ορθόδοξο Βουλευτή κ. Θεόδωρο Sekikubo, μετέβη με κυβερνητικά αυτοκίνητα που παρεχώρησε η Προεδρία της χώρας, κατόπιν οδικού ταξιδίου 6 ωρών, στην περιοχή Lira της βορείου Ουγκάντας, κοντά στα σύνορα με το Σουδάν, όπου πριν λίγο καιρό ζούσαν εκατοντάδες πρόσφυγες από το Σουδάν, λόγω των εμφυλίων συγκρούσεων.

     Κατά την άφιξή του επισκέφθηκε την Ενορία του Αγίου Αθανασίου Αmutsa, την οποία είχε και παλαιότερα επισκεφθεί ο μακαριστός Πατριάρχης Νικόλαος ο ΣΤ΄ (1968-1986) ως Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως. Συναντήθηκε με τους Ιερείς και τα στελέχη της ενοριακής κοινότητος, καθώς και με τον πρώτο γηγενή χριστιανό κ. Παύλο Μpima, ο οποίος σπούδασε ορθόδοξη θεολογία στην Ελλάδα το έτος 1963. Επίσης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του  πρώτου ιεραποστόλου στην περιοχή, αειμνήστου π. Αθανασίου Αtim.

     Εν συνεχεία η Α.Θ.Μ. επισκέφθηκε τα σχολεία και την Ενορία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Gulu, όπου ωμίλησε καταλλήλως στους μαθητές και ενημερώθηκε για τις ενοριακές δραστηριότητες, ενώ είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τις μητέρες της ενορίας. Ακόμη ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου και του οικοτροφείου, όπου συγκινηθείς από την "χαμαικοιτία" των μαθητών υποσχέθηκε την άμεση  ανέγερση κοιτώνων με την βοήθεια ιεραποστολικών συλλόγων.

     Αργά το βράδυ ο Μακαριώτατος και η συνοδεία Του επέστρεψαν στην πρωτεύουσα Καμπάλα μετα από πολύωρο ταξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου