Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Εθελοντές του συλλόγου «Πορεία Αγάπης» της Λάρισας στην Ουγκάντα και στην Τανζανία (2010)



Από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας

Από μια τραγική πραγματικότητα επέστρεψαν από το πρώτο οδοιπορικό τους στην Αφρική, οι εθελοντές - μέλη του συλλόγου «Πορεία Αγάπης» της Λάρισας, που συμμετείχαν εθελοντικά στην ιατρική αποστολή του ΚΕΔΑΣ «Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός» στην Ουγκάντα-Τανζανία. Ο στόχος που τέθηκε από την ιατρική αποστολή του ΚΕΔΑΣ επιτεύχθηκε πλήρως, αφού με την αναχώρησή τους παρέδωσαν στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Μουάνζας ένα σύγχρονο, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές νοσοκομείο, με εξωτερικά ιατρεία των περισσότερων ειδικοτήτων.
Τα μέλη της αποστολής διαπίστωσαν από κοντά την ύπαρξη πολλών και εγκαταλελειμμένων ορφανών που στερούνται τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους αλλά και αυτής ακόμη της στοιχειώδους εκπαίδευσής τους και έγιναν μάρτυρες της κραυγής αγωνίας των σεβασμιότατων μητροπολιτών Ουγκάντας κ. Ιωνά και Μουάνζας κ. Ιερωνύμου. Από το σύλλογο, για τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης αποστολής, αναφέρονται και τα εξής:
Οι ορθόδοξες ιεραποστολές, που διαθέτουν πενιχρά έως ανύπαρκτα πολλές φορές μέσα (οικονομικά και υλικά), αισθάνονται βαριά την ευθύνη και προσπαθούν να βοηθήσουν και στον φιλανθρωπικό τομέα, πέραν του πνευματικού. Υποδομές δεν υφίστανται και ο πόνος των υπευθύνων των ορθοδόξων ιεραποστολών αφόρητος, αφού θέλουν αλλά δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι του ουσιαστικό, πρακτικό και άμεσο. Η μόνη ελπίδα στον Θεό και στους ανθρώπους που θα συνδράμουν στο έργο αυτό οικονομικά. Συγκινητική ήταν επίσης, η εικόνα της παρουσίας ορφανών, αδιακρίτως θρησκείας (Χριστιανοί, Καθολικοί, Μουσουλμάνοι, άθρησκοι) στα υπάρχοντα υποτυπώδη ορφανοτροφεία και λειτουργούντα σχολεία της Ορθόδοξης Μητρόπολης της Ουγκάντα.
Η ανέχεια, η πείνα, η φτώχεια, η ασθένεια, η ορφάνια, η εκπαίδευση, έχουν πανανθρώπινο χαρακτήρα, πέραν φυλετικών και άλλων διακρίσεων, όταν αντιμετωπίζονται υπό το φως του Ευαγγελίου του Χριστού «...αγαπάτε αλλήλους»... Η τοπική Εκκλησία εκεί, προσπαθεί αλλά το πρόβλημα υπερβαίνει τις δυνάμεις της από απόψεως οικονομικών μέσων, υποδομών και προσωπικού.
Ο σύλλογός αποφάσισε να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή με σύνθημα: «Πορεία αγάπης για τα ορφανά της Αφρικής». Στόχος η αρωγή στην προσπάθεια των ορθόδοξων ιεραποστολών, με οικονομικά και υλικά μέσα, αλλά και με προσωπική παρουσία, σε τακτά διαστήματα, για ενεργό συμπαράσταση στο συγκεκριμένο έργο τους. Ο σύλλογος καλεί τους φίλους, δωρητές, μέλη και συνεργάτες της ιεραποστολής και όλους τους συμπολίτες να βοηθήσουν με τον τρόπο τους την προσπάθεια αυτή. Πρώτα από όλα ζητά όμως την προσευχή τους. Η οποιαδήποτε συνδρομή παρέχεται στους οικείους ορθοδόξους μητροπολίτες για τη συγκεκριμένη δράση (περίθαλψη, εκπαίδευση, διατροφή, διάσωση ορφανών), οι οποίοι ευλογούν και στηρίζουν την προσπάθεια αυτή.
Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθύνονται στον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο «Πορεία Αγάπης», Κωλέττη 5, Λάρισα καθημερινά από ώρες 11.00 έως 14.00 ή να επικοινωνούν οποιαδήποτε ώρα με τα μέλη του Δ.Σ. και τους συνεργάτες του συλλόγου. Επικοινωνία και στο e mail: poreiaagapis@gmail.com.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 4 Απριλίου 2010
Ε. Ρ.

http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=17848&pid=7&CategoryID=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου