Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Τους υποστηρικτές της Ιεραποστολής επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Μουάνζας (Βόρεια Τανζανία) κ. Ιερώνυμος.

Από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας

Ο Μητροπολίτης Μουάνζας Ιερώνυμος
Τους ανθρώπους που στηρίζουν την ορθόδοξη ιεραποστολή στην Τανζανία, αλλά και σε άλλα αφρικανικά κράτη και οργανώνονται στη Λάρισα κάτω από τη σκέπη του συλλόγου «Πορεία Αγάπης», επισκέφθηκε στα μέσα Οκτωβρίου ο ορθόδοξος μητροπολίτης Μουάνζας της Βόρειας Τανζανίας κ. Ιερώνυμος.
Ο μητροπολίτης είχε την ευκαιρία να μιλήσει στα μέλη του συλλόγου και του Δ.Σ. στα γραφεία του, στην οδό Κωλέττη και να ενημερώσει για την προσπάθεια που καταβάλλει η ορθόδοξη ιεραποστολή στην Αφρική για την εκπλήρωση της εντολής του Χριστού «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη». Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ανάγκες και στον προγραμματισμό για την εκπαίδευση, ιατρική περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής, σε συνδυασμό με την προσπάθεια ανεύρεσης ιδίων πόρων, οι οποίοι θα προκύψουν από την αξιοποίηση γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ειδικά για το ζήτημα αυτό μίλησε και με την «Ε», τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί αγρόκτημα με καλλιέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η διατροφή των εκατοντάδων παιδιών που σιτίζει και φροντίζει η τοπική Εκκλησία. Μάλιστα θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον αποστολές από την Ελλάδα και τη Λάρισα με επιστήμονες, για να οργανώσουν τα πρώτα βήματα.
Αναλυτικά στη Λάρισα ο κ. Ιερώνυμος, που σημειωτέο μιλάει ελληνικά, ενημερώθηκε από το Δ.Σ. για την ίδρυση του συλλόγου, την προσπάθεια ενίσχυσης των ορθόδοξων ιεραποστολών στον κόσμο, καθώς και για την πορεία των χρηματοδοτουμένων έργων στην Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας. Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. ευχαρίστησαν το σεβασμιότατο για τη φιλοξενία της αντιπροσωπείας του συλλόγου που δύο φορές-στο τρέχον έτος -επισκέφθηκε τη μητρόπολή του και παρέσχε τη συνδρομή της, σύμφωνα με την καθοδήγησή του.
Ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε το Δ.Σ. για την έμπρακτη αγάπη της «Πορείας Αγάπης» στη μητρόπολή του, όπως αυτή εκδηλώθηκε με την ανέγερση του εφημερείου στον καθεδρικό μητροπολιτικό ναό της πόλης Μπουκόμπα, τη χρηματοδότηση της ανεγειρόμενης κλινικής στο γυμνάσιο της Εκκλησίας στην περιοχή RUMALE της περιφέρειάς του και της –κατ’ επανάληψη- αποστολής αντιπροσωπείας (κλιμακίων) για επιτόπου έμπρακτη συμπαράσταση στους εκεί ορθοδόξους. Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μοναδική, ανιδιοτελή και συγκινητική προσφορά των γιατρών του ΚΕΔΑΣ σε θέματα υγείας και ιδιαιτέρως στο νοσοκομείο της εκκλησίας στην Μπουκόμπα.
Τέλος, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του για τη σημαντική βοήθεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως αυτή προκύπτει από τη συμπαράσταση, τόσο των ιερών μητροπόλεων, όσο και εκείνη των ορθοδόξων ιεραποστολικών συλλόγων.
Ε. Ρ.


http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=23568&pid=7&CategoryID=7&txt=%EB%DC%F1%E9%F3%E1

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου