Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Με κατάνυξη το Πάσχα στην Ιερά Μητρόπολη Χαρτούμ


Πριν τριάντα χρόνια ο Ελληνισμός ήταν πέντε και πλέον χιλιάδες...
Σήμερα 2011 ο αριθμός κατά πολύ μικρότερος. Τριακόσιες και πλέον ψυχές.... Υπάρχουμε, ζούμε, φυλάμε, όπως συνηθίζεται να λέγεται, «Θερμοπύλες της πίστεως».
Καταγράφοντας κάθε φορά την ωμή πραγματικότητα μας, δεν αποσκοπούμε στον συναισθηματισμό, ούτε στην ευαισθησία των πολλών.....
Γνωρίζουμε καλά, ότι πάντοτε θα είναι λίγες οι ψυχές και ακόμη λιγότερες αυτές, που με ειλικρινή και ανυπόκριτη αγάπη θα προσεύχονται για μας και θα μας συμπαρίστανται, έστω και μέσα απ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς και τις κρίσιμες μέρες που ζούμε.
Ευχέλαιο, Αγια Πάθη, Επιτάφιος, όλα συνετελέσθηκαν, τηρώντας όλο το παραδοσιακό τυπικό της Εκκλησίας, με όλη την κατάνυξη και την απόλυτη ησυχία.
Θερμοκρασία;!.... 40 και πλέον βαθμούς κατά την διάρκεια της ημέρας....
Φθάσαμε ειρηνικά στην πρώτη Ανάσταση και το βράδυ του Μ. Σαββάτου στην Ακολουθία της Αναστάσεως και αμέσως μετά στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.
Εδώ έγινε το “θαύμα” της παρουσίας πενήντα και πλέον ανθρώπων, υπαλλήλων της Ρωσικής Πρεσβείας, με επικεφαλής τον Ρώσο Πρόξενο, και Γεωργιανών αδελφών μας των Ηνωμένων Εθνών.
Ολοι γίναμε ένα Σώμα... Το Σώμα των πιστευόντων στην Ανάσταση Του και στον Αναστημένο Χριστό μας.
Την Κυριακή του Πάσχα, ώρα 10:30 π.μ. τελέσθηκε η Ακολουθία της Αγάπης, όπου διαβάστηκε το Ευαγγέλιο «της Καλής Απιστίας» στα Ελληνικά, στα Αραβικά από τη κα Ελένη Ζερβού, στα Αγγλικά από την κα Ελισάβετ Γαβριηλίδου, στα Γαλλικά από τον Ελληνα Πρόξενο κ. Σπυρίδωνα Κρητικό, στα Ισπανικά από την πρεσβυτέρα Ραχήλ, στα Λατινικά από τον φιλόλογο κ. Βασίλειο Δαραή και στα Γερμανικά από τον Ιερέα π. Γεώργιο Αλεξίου.
Ακολούθησε η ευλογία των πασχαλινών αυγών, τα οποία διενεμήθηκαν σε όλους τους παρευρισκομένους και στα παιδιά των σχολείων μας.
Ετσι απλά, ειρηνικά, μέσα στο κλίμα, που επιβάλλει η ίδια η Μεγάλη Εβδομάδα, ζήσαμε τις ιερές στιγμές της άπειρης αγάπης του Θεού.
Ως ολίγοι... αεί δε παραμένοντες και πιστεύοντες «επ’ ελπίδι» Αναστάσεως, στην «γωνιά» αυτής της Γής...., που λέγεται Χαρτούμ.
Χριστός, ο και Αναστάς, ας πάρει τις φωνές μας και τους αλάλητους της καρδιάς μας στεναγμούς και ας τις μετατρέψει σε ευλογία εις «εαυτούς και αλλήλους».
«Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε», αδελφοί μου αγαπητοί.
Από το Χαρτούμ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου