Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η Επισκοπή Μαδαγασκάρης παρέχει στις μαχόμενες μάνες μαθήματα ραπτικής, υφαντικής , κοπτικής...

Επαγγελματική κατάρτιση στις ανύπαντρες μητέρες

«...Αλλ’ εκ γυναικός πηγάζει τα κρείττω.»
«...Αλλ’ εκ γυναικός πηγάζει τα κρείττω.»
Στη φτωχή Μαδαγασκάρη χιλιάδες γυναίκες μένουν έγκυοι με το χαρμόσυνο γεγονός να τρέπεται γρήγορα σε θλίψη, αφού εγκαταλείπονται από τους άνδρες τους. Είναι αρκετοί εκείνοι που φοβούνται την ακόμη μεγαλύτερη φτώχια κι αυτός ο φόβος οδηγεί τα βήματά τους μακριά από την ευθύνη ανατροφής ενός παιδού. Μένουν οι γυναίκες μόνες τους τότε, να ζήσουν τον εαυτό τους και να αναθρέψουν και τα παιδιά τους. Ανώνυμες ηρωίδες, που πρέπει γρήγορα να σκουπίσουν τα δάκρυα τους και να σηκώσουν αγόγγυστα το δικό τους σταυρό.
Στην Ελλάδα της καλής ζωής, είμαστε πιο έξυπνοι, πιο πρακτικοί και πιο αποτελεσματικοί. Σηκώνουμε εύκολα το σταυρό μας, αρκεί να μοιάζει έντονα με χρυσαφένιο κόσμημα επίδειξης. Τους πιο δύσκολους σταυρούς τους αποφεύγουμε, άνδρες και γυναίκες, με εκλεπτυσμένες τεχνολογίες. Λέγονται εκτρώσεις.
Στη Μαδαγασκάρη, που τώρα μαθαίνει το Χριστό, οι γυναίκες ήδη ξέρουν να σηκώνουν το σταυρό τους με το δικό τους δάκρυ και το δικό τους ιδρώτα.
Στην Ελλάδα, που χόρτασε από Χριστό, γυναίκες και άνδρες μαζί συχνά απαρνούνται το σταυρό τους, βουτώντας τον στο αίμα αγέννητων βρεφών.
Αν δε μπορούμε να πείσουμε τη γυναίκα της Ελλάδας να μην καταφεύγει στο νόμιμο έγκλημα της έκτρωσης, μπορούμε όμως να βοηθήσουμε τη γυναίκα της Μαδαγασκάρης να στηρίξει με αξιοπρέπεια τη δική της ζωοποιό επιλογή.
Η Επισκοπή Μαδαγασκάρης παρέχει στις μαχόμενες μάνες μαθήματα ραπτικής, υφαντικής , κοπτικής ώστε να τους εξασφαλίσει μία διέξοδο επαγγελματική και ένα τρόπο να ζουν με αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου