Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΝΕΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΣΤΟΝ Ι.ΝΑΟ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ



27/05/2011

«Τήν παρελθοῦσαν Κυριακήν ἡ Α.Θ.Μ. συνοδευομένη ὑπό τῶν Μητροπολιτῶν Τριπόλεως καί Καρθαγένης ἐτέλεσε κατά τά ἀλλαχοῦ τοῦ παρόντος ἐκτιθέμενα τά Ἐγκαίνια τοῦ ἐν τῇ συνοικίᾳ Σίδι Μπίσρ νεοδμήτου Πατριαρχικοῦ Ναοῦ τῆς Ἀγίας Παρασκευής, κτίσματος τῆς εὐσεβοῦς οἰκογένειας Ζερμπίνη.» Έτσι ξεκινούσε το χρονικό της Πατριαρχικής Έκδοσης "Πάνταινος", το αναφερόμενο στα εγκαίνια του Πατριαρχικού Ναού της Αγίας Παρασκευής από τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας Νικόλαο Ε'. 74 χρόνια μετά μπορεί τα πληθυσμιακά δεδομένα του Ελληνισμού στην Αλεξάνδρεια να έχουν αλλάξει, ωστόσο η φλόγα της Ορθοδοξίας παραμένει άσβεστος. 

        Την 27η Μαῒου 2011 η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’εγκατέστησε ως νέο Εφημέριο του Ιερού αυτού Ναού τον Αιδεσιμ.Πρεσβ. κ. Sami Medawar. Διαδέχεται τον αοίδιμο ιερέα Μελέτιο Γιαννιό, ο οποίος διακόνησε ενοριακές κοινότητες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας από το 1941, επί σειρά δε δεκαετιών ως Εφημέριος του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής.

          Ο Μακαριώτατος, αφού εξήρε την οικογένεια του νέου Εφημερίου για τα πολύτιμα εφόδια με τα οποια τον προίκισε, τον κάλεσε να φανεί αντάξιος συνεχιστής του έργου του προκατόχου του και να εργαστεί με ζήλο για την προαγωγή της ορθοδόξου μαρτυρίας στο προάστιο αυτό της Αλεξανδρείας. Του δώρησε ασημένιο σταυρό ευλογίας και ιερατική στολή, ενώ του ενεχείρισε τα κλειδιά τόσο του Ιερού Ναού, όσο και της οικίας, της ευρισκομένης όπισθεν αυτού, η οποία ανακαινίστηκε ειδικά προκειμένου να στεγάσει το νέο Εφημέριο και την οικογένεια του. Ακολούθησε εόρτια δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.


http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=625

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου