Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πρώτη επίσημη επικοινωνία του Μποτσουάνας Γενναδίου με τις Κρατικές Αρχές

  Ιούνιος 2011
 
 
Με την ευκαιρία της επισκέψεως του Προξένου της Δημοκρατίας της Μποτσουάνας στην Ελλάδα κ. Νεκταρίου Πολυχρονίου και της εριτ. Συζύγου αυτού Αγγελικής Κατσιγιάννη στο Καμπερόν, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μποτσουάνας Γεννάδιος, παρέθεσε δεξίωση υποδοχής αυτών, στον αύλειο χώρο της Ιεράς Επισκοπής.
Είναι η πρώτη δημόσια εκδήλωση της Ελληνορθοδόξου Επισκοπής στην έδρα της το Καμπερόν, Πρωτεύουσα του Κράτους της Botswana, και ως εκ τούτου η πρώτη επίσημη επικοινωνία με τις Κρατικές Αρχές.
Μεταξύ των καλεσμένων ήταν : Εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, οι Εξοχ. Πρέσβεις Γαλλίας, Γερμανίας, Μ.Βρεττανίας, Ρωσίας, ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Μποτσουάνας, ο Αγγλικανός Επίσκοπος Μπουτσουάνας, Εκπρόσωποι Ιεραποστολικών Αδελφοτήτων, ο Πρόξενος του Ισραήλ, η Πρόξενος της Αυστρίας, ο Γεν. Διευθυντής της Εταιρείας Επεξεργασίας Διαμαντιών Μποτσουάνας Shrenuj Botswana, οι Εντιμ. Πρόεδροι των Ορθοδόξων Παροικιών : Ελλάδος, Κύπρου, Ρωσίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Τσεχίας, Αιθιοπίας, Ουκρανίας και Γεωργίας.
Ο Πρόξενος της Μποτσουάνας στην Αθήνα κ.Πολυχρονίου Νεκτάριος, από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεως της ομωνύμου Ιεράς Επισκοπής, συνέβαλλε τα μέγιστα στις Αρχές του Κράτους, ώστε να προχωρήσουν τα ζητήματα τα οποία απασχολούν την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία.




Ο Θεοφιλέστατος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μετέφερε σε όλους τις ευχές της Α.Θ.Μακαριότητος και ενημέρωσε τους υψηλούς προσκεκλημένους για το προσωπικό & ανύστακτο ενδιαφέρον του Πατριάρχου Αλεξανδρείας για την πορεία των θεμάτων της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Ωστόσο, εν αναμονή της ευρέσεως καταλλήλου οικοπέδου προς ανέγερση του πρώτου Ορθοδόξου (& Καθεδρικού) Ναού στη Μποτσουάνα, η Θεία Λειτουργία τελείται αδιάκοπα κάθε Κυριακή από τον Ιερέα και τον Διάκονο της Επισκοπής στο διαμορφωμένο σε Παρεκκλήσι … γκαράζ της Ιεράς Επισκοπής.
Τα νέα στοιχεία επικοινωνίας μετά της νεοϊδρυθείσης Ιεράς Επισκοπής Μποτσουάνας είναι: Greek Orthodox Diocese of Botswana, P.B. (private Bag) 00217, Plot 18694, Masokwe str. Gaborone West, Botswana.
Tel & Fax : 00267 3938 106 & 107, Secretariat : +267 7610 6066 & +267 7450 8183, Email: secretary@orthodoxbotswana.org Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Site : www. orthodoxbotswana.org

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8339:2011-06-06-23-09-58&catid=25:2009-12-18-08-37-46



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου