Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ορμύλια Χαλκιδικής



Την Κυριακή, 17η Ιουλίου 2011 η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Στην είσοδο της Μονής τον Μακαριώτατο υποδέχτηκαν η Οσιολ.Ηγουμένη Νικοδήμη, ο Πανοσιολ.Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, Αρχιμ. κ.Ελισσαίος, η αδελφότητα της Μονής και πολλοί προσκυνητές. Στο Καθολικό της Μονής εψάλη Δοξολογία, όπου την ΑΘΜ προσφώνησε ο Πανοσιολ.Ηγούμενος κ.Ελισσαίος καλωσορίζοντάς τον στο Ιερό Μετόχιο, εκφράζοντας την χαρά της αδελφότητας για την εκεί παρουσία του Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και τονίζοντας τους στενούς δεσμούς που συνδέουν τον Πατριάρχη τόσο με την Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας όσο και με την Ι.Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στην αντιφώνησή του ο Μακ.Πατριάρχης, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την χαρά του που ο Θεός οδήγησε και πάλι τα βήματά του στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αυτή την φορά ως Πατριάρχη, αναφέρθηκε στην μεγάλη μορφή του Προηγουμένου Αιμιλιανού, μίλησε για το Ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου στην Αφρική και τις προσπάθειες ιδρύσεως Μοναστηριών στην Αφρικανική γη με αρχή την Ουγκάντα, όπου θεμελίωσε την πρώτη γυναικεία Μονή.

Το μεσημέρι ο Μακαριώτατος παρεκάθησε στην μοναστική τράπεζα, ενώ πριν την αναχώρησή Του επισκέφθηκε τον ασθενούντα Προηγούμενο Αιμιλιανό. Στην προσκυνηματική αυτή επίσκεψη την ΑΘΜ συνόδευαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Άκκρας κ.Γεώργιος και Ειρηνουπόλεως κ.Δημήτριος.

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=650

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου