Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Το Τμήμα Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου

Εξωτερική Ιεραποστολή

Το Τμήμα Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου ξεκίνησε τη δράση του το 1994. Με τις συνεισφορές των πιστών, το τμήμα Εξωτερικής Ιεραποστολής προσφέρει έργο ζωής και βοηθάει στο έργο της Ιεραποστολής της Εκκλησίας σε χώρες της Αφρικής και των Βαλκανίων, ενώ στο άμεσο μέλλον ελπίζει ότι θα επεκτείνει τη δράση του και σε χώρες της Ασίας.
Μεταξύ των δραστηριότητων του Tμήματος είναι η μετάφραση και έκδοση λειτουργικών βιβλίων, η αποστολή φαρμάκων και εκκλησιαστικών ειδών στις παραπάνω χώρες, η ανέργεση ναών η οικονομική ενίσχυση μαθητών και φοιτητών στις σπουδές τους, καθώς και ιερέων που δρουν σε φτωχές περιοχές, η φιλοξενία νέων από τις χώρες αυτές με στόχο τη μαθητεία σε κάποια τέχνη κ.ά.
Παράλληλα, το Τμήμα Εξωτερικής Ιεραποστολής, προκειμένου για την ενημέρωση των ανθρώπων στα ζητήματα της Ιεραποστολής και τη συλλογή οικονομικής βοήθειας, οργανώνει ενημερωτικές εκπομπές στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, προβολές ταινιών σχετικών με τη δράση του τμήματος και επισκέψεις μελών του σε ενορίες της Μητροπόλεως, κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα γίνεται βραδινή Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως (Αντ, Γιάνναρη 2), με σκοπό την συμπροσευχή για τους σκοπούς και το έργο της Ιεραποστολής.
Το τμήμα Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου δεν είναι κάποιος σύλλογος ή φιλανθρωπικό σωματείο με στενά ηθικά ενδιαφέροντα και προσηλυτιστικούς στόχους, Είναι η ίδια η τοπική Εκκλησία που βιώνει την ιεραποστολική διάσταση της Εκκλησίας, ως σώματος Χριστού, συμπάσχοντας και αγκαλιάζοντας όλον τον κόσμο.
Για το λόγο αυτόν, το Τμήμα Ιεραποστολής ως εκκλησιαστική διακονία μένει ανοιχτό για τον καθένα που επιθυμεί να συμμετάσχει στις δραστηριότητές του.
Συναντήσεις του Τμήματος γίνονται μια φορά το μήνα στο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του, με την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ.Δαμασκηνού.
http://www.imka.gr/drastiriotites/eksoteriki-ierapostoli.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου