Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Χειροτονία διακόνου από τον Μητροπολίτη Νιγηρίας Αλέξανδρο


Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε στον ιστορικό ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στα Αναφιώτικα της Πλάκας Αθηνών, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νιγηρίας, Υπέρτιμο & Έξαρχο Κόλπου Γουινέας, κ.κ. Αλέξανδρο, η εις διάκονον χειροτονία του κρητικής καταγωγής αρχαιολόγου της Δ/νσης Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού π. Περίανδρου Ι. Επιτροπάκη.
Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας π. Θεόδωρος Δριδάκης καθώς και οι εφημέριοι του ναού Αρχιμανδρίτες π. Νεόφυτος Μάνδαλος και π. Σιλουανός Παπανικολάου.
Συμπροσευχόμενοι στο Ιερό, παρέστησαν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες π. Φιλόθεος Φάρος και π. Μιχαήλ Σταθάκης από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Ο ναός του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά είχε γεμίσει από νωρίς το πρωί από συγγενείς, εκπροσώπους της ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Τ., πανεπιστημιακούς καθηγητές, συναδέλφους αρχαιολόγους και φίλους του νέου κληρικού αλλά και από απλούς πιστούς που θέλησαν να λάβουν την ευχή και την ευλογία του Μητροπολίτου Νιγηρίας.
Παρόντες ήταν οι γονείς και ο αδελφός του π. Περιάνδρου οι οποίοι με δάκρυα στα μάτια ευχήθηκαν το ΑΞΙΟΣ στο νέο κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Νιγηρίας.
Νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας, στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στη βόρεια πλευρά του ναού, ο υποψήφιος κληρικός έλαβε τη Ρασοευχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη.
«Ενώπιον Θεού και ανθρώπων -είπε ο π. Περίανδρος- στέκομαι συντετριμμένος για να λάβω τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης… απόλυτα πεπεισμένος ότι η Θεία Χάρις και τα ασθενή θεραπεύει και τα ελλείποντα αναπληροί. Στρέφω δε χείλη και καρδία προς τον Αρχιποιμένα Χριστόν, αιτούμενος το άπειρον Αυτού Έλεος και την εντός μου ενστάλαξη του χαρωπού Του πένθους...».
Αφού ευχαρίστησε την οικογένεια του, τον πνευματικό του πατέρα, συναδέλφους, φίλους και λοιπούς παρισταμένους, απευθυνόμενος στους ιερείς της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, προσέθεσε: «Επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω άγιοι πατέρες πως λάμπει μέσα μου κείνο που αγνοώ, μα ωστόσο λάμπει, και προς αυτή τη λάμψη θα βαδίσω με τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας συγκατάβαση και αρωγή.
Όμως, οι πλέον θερμές ευχαριστίες μου απευθύνονται στο πρόσωπο Σας Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Νιγηρίας.
Από την πρώτη στιγμή που με γνωρίσατε μου δείξατε εμπιστοσύνη και με ενθουσίασε το ήρεμον και ευλαβές του λόγου Σας, η βαθιά θεολογική και εκκλησιαστική Σας κατάρτιση καθώς και η φήμη που συνοδεύει το πλούσιο και θεάρεστο έργο που επιτελείτε στην Ιερά Μητρόπολη Νιγηρίας αλλά σε ολόκληρη την ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικανικής Ηπείρου…
Μέγιστες και γεμάτες από υιική αγάπη είναι τέλος και οι ευχαριστίες που απευθύνω προς την κορυφαία προσωπικότητα της ιεραποστολής, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της μέγιστης διακονίας στον Αμπελώνα του Θεού, την Αυτού Θειωτάτη Μακαριότητα τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρον. Ευγνωμόνως κατασπάζομαι την δεξιάν του Μακαριωτάτου για την άκρως συγκινητική και φιλόστοργη υποδοχή της ασημαντότητάς μου στους κόλπους της Αγίας Αφρικανικής Εκκλησίας και ταπεινά τον παρακαλώ να δέεται όπως οι άγιοι του Θεού επισκιάζουν από του νυν τη διακονία μου και διαφυλάττουν αυτήν άμωμο και αγγελική…»...

Περισσότερα... http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9185:2011-09-12-23-15-04&catid=25:2009-12-18-08-37-46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου