Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ο Επίσκοπος Κατάγκας Μελέτιος στα Γιαννιτσά


Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κατάγκας Μελέτιος λειτούργησε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γιαννιτσών.
Ο ιεραπόστολος Επίσκοπος στο κήρυγμά του ευχαρίστησε κατ᾿ αρχήν τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ για την πρόσκλησή του και ερμήνευσε την παραβολή του Σπορέως.
Τόνισε ότι σήμερα αυτό που χρειάζεται είναι να αφήσουμε τις διάφορες προφάσεις και να στραφούμε στον λόγο του Θεού. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ένα σύγχρονο εμπόδιο στο δρόμο προς τον Θεό είναι ότι βρίσκουμε συνεχώς ψεγάδια στους άλλους και ιδιαίτερα στην Εκκλησία και τους εκπροσώπους της.
Μόνον στον εαυτό μας δεν βρίσκουμε ελαττώματα. Γι᾿ αυτό δεν ωφελούμαστε από τον λόγο του Θεού. Αυτοί που καρποφορούν πραγματικά, σύμφωνα με την παραβολή του Κυρίου, είναι οι ταπεινοί.
Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος μετέβη στην Αίθουσα Τελετών της Ενορίας, όπου συγκεντρώθηκαν οι ενορίτες και όλα τα Κατηχητικά για ένα σύντομο κέρασμα.
Εκεί μίλησε για την κατάσταση της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Κογκό.


Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η επισκοπή την οποία ποιμάνει βρίσκεται σε μία περιοχή που αριθμεί 15 εκατομμύρια κατοίκους και ότι υπάρχει ζωντανή παρουσία της Ορθοδοξίας.
Διηγήθηκε μάλιστα ορισμένα χαρακτηριστικά περιστατικά, στα οποία φαίνεται η δύναμη του λόγου του Θεού να μεταστρέφει ακόμη και τους πιο αρνητικά διακείμενους απέναντι στην Εκκλησία, όπως στην περίπτωση ενός μάγου, ο οποίος γνώρισε την αλήθεια από έναν ταπεινό ορθόδοξο ιερέα, τον οποίο μάλιστα προσπαθούσε αρχικά να απειλήσει και να εντυπωσιάσει με τις δυνάμεις του.
Ο μάγος αυτός, αφού κατηχήθηκε και έγινε ορθόδοξος, έγινε αιτία να γνωρίσουν τον Χριστό 35 χωριά!
Ο Θεοφιλέστατος απάντησε επίσης σε ερωτήσεις του ακροατηρίου και εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή του στην ενορία, την οποία από ετών επισκέπτεται και ευχαρίστησε για την βοήθεια που προσφέρει στην Ιεραποστολή.
Αναφέρθηκε μάλιστα σε πρόσφατη ανέγερση μεγάλου Ιερού Ναού σε πόλη της επισκοπής του μετά από δωρεά οικογένειας από την ενορία, η οποία επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη.
Παρόντες στη Θεία Λειτουργία και την ενοριακή συγκέντρωση ήταν ο Κοσμήτορας της Βουλής, βουλευτής Πέλλας κ. Γεώργιος Καρασμάνης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, κ. Χρήστος Πασσαλής.
Με τους ιερείς της ενορίας συλλειτούργησε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Χατζηβασιλείου, στρατιωτικός ιερεύς, και ο ιεροδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας π. Βαρθολομαίος Δούμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου