Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η «ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ» ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΜΠΑΛΑΣ κ. ΙΩΝΑ



Αναπτύσσεται η ιεραποστολή στην Ουγκάντα...

Ο μητροπολίτης Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας κ. Ιωνάς βρέθηκε στη Λάρισα, κατά το τριήμερο 25- 28 Οκτωβρίου, προσκεκλημένος του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Πορεία αγάπης».
Την Τετάρτη, που τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Δημητρίου συλλειτούργησε με τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Δημητρίου (Ν. Σμύρνη), όπου έγινε και χειροτονία ιεροδιακόνου σε πρεσβύτερο (π. Δημητρίου). Το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχε συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» στα γραφεία του επί της οδού Δαόχου (Νεάπολη). Στο παρεκκλήσιο του οποίου τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού αρχιμανδρίτη και ιδρυτή του συλλόγου Σεραφείμ Δημόπουλου, τον οποίον ο μητροπολίτης γνώριζε από τα φοιτητικά του χρόνια. Την Πέμπτη, συναντήθηκε με το σεβασμιότατο μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ στο γραφείο του στην Καλαμπάκα και στη συνέχεια πραγματοποίησε προσκύνημα στις ιερές μονές των Μετεώρων (Αγίου Στεφάνου, Μεγάλου Μετεώρου και Ρουσάνου). Το βράδυ της ίδιας ημέρας μίλησε στα μέλη της «Πορεία αγάπης», με θέμα: «Η Ορθόδοξη ιεραποστολή στην Αφρική» και ακολούθησε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Ο σεβασμιότατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρόσκληση και την συμπαράσταση στο έργο της μητροπόλεώς του, από την «Πορεία Αγάπης» και τους Λαρισαίους δωρητές και συνεργάτες της, που συνδράμουν κυρίως στο πρόγραμμα της εκπαίδευσης (εκπαιδευτική «υιοθεσία») από πολλά έτη. Η «Πορεία αγάπης» διαβεβαίωσε το σεβασμιότατο κ. Ιωνά για τη συνέχιση της συνεργασίας και τη δυνατότητα αποστολής εθελοντικών κλιμακίων στην Ουγκάντα για παροχή οιασδήποτε βοηθείας, σύμφωνα με τις υποδείξεις του και τις ανάγκες της μητροπόλεώς του (κατηχητικό-εκπαιδευτικό-ιατρικό-νοσηλευτικό-αγροτικό τομέα) και εξέφρασε την ικανοποίηση για τη θαυμαστή πορεία του ιεραποστολικού έργου στην Ουγκάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου