Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

"Ένας Μητροπολίτης που φροντίζει για την Τανζανία"




Υπάρχουν άνθρωποι που υπηρετούν πραγματικά αυτό για το οποίο τάχθηκαν


Ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Δημήτριος Ζαχαρέγκας τα τελευταία έξι χρόνια ζει μόνιμα στην Τανζανία, εκεί όπου προσφέρει τεράστιο έργο, με τη βοήθεια Ελλήνων εθελοντών, για τη σωτηρία των παιδιών της Αφρικής. Στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου κατάγεται, ταξιδεύει λίγες ημέρες κάθε εξάμηνο, προκειμένου να συγκεντρώσει τις προσφορές του κόσμου και να επιστρέψει με εφόδια για την επίτευξη του έργου του, στη ζούγκλα της Αφρικής.

Κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα στις αρχές Οκτωβρίου, το πατρικό του σπίτι, στην περιοχή της Τούμπας, κοντά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, γέμισε και πάλι από δεκάδες κούτες με φάρμακα και εμβόλια που έστειλε απλός κόσμος για τους κατοίκους της Τανζανίας...


«Μικρός, αντί να έχω συλλογές από φωτογραφίες ηθοποιών ή τραγουδιστών, όπως συνήθιζαν τα παιδιά της ηλικίας μου, εγώ μάζευα αποκόμματα εφημερίδων από τα παιδιά της Αιθιοπίας. Το όνειρό του ήταν να ανακατεύω το γάλα και να ταΐζω τα πεινασμένα παιδιά. Το 1992 με την ευχή του πνευματικού μου πατέρα Παΐσιου ταξίδεψα στην Ινδία προκειμένου να διοργανώσω τα συσσίτια για τους λεπρούς... Από το 2004, που είμαι στην Τανζανία, με τη βοήθεια εθελοντών προσφέρουμε καθημερινά συσσίτιο για 1.000 πεινασμένα παιδιά. Είναι συγκινητικό το γεγονός ότι τα παιδιά στην Τανζανία γι’ αυτό το φαγητό μπορεί να περπατούν ακόμη και πέντε χιλιόμετρα, γιατί είναι το μόνο που έχουν τη δυνατότητα να φάνε και να επιβιώσουν. Αν την επόμενη ημέρα χάσουν το συσσίτιο, μπορεί να μείνουν νηστικά ή να αρκεστούν σε κάποιους βλαστούς από δέντρα. Υπάρχουν επίσης πολλά παράλυτα παιδιά που έχουν προσβληθεί από πολιομυελίτιδα. Εμείς τους προσφέρουμε αναπηρικά αμαξίδια που έχουν κόστος 150 ευρώ και τους παρέχουμε τη δυνατότητα να βγουν έξω, γιατί αλλιώς θα ήταν καταδικασμένα να μείνουν ακινητοποιημένα στο σπίτι τους».




Κοντά στον σεβασμιότατο Δημήτριο βρίσκονται κατά καιρούς περισσότεροι από 100 συνεργάτες-εθελοντές από την Ελλάδα και την Κύπρο που βοηθούν στην υλοποίηση του έργου του. Αυτοί μπορεί να είναι πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, απλοί εργάτες, αλλά και γιατροί...


Το έργο της Μητρόπολης Ειρηνουπόλεως συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και ιερό στόχο του πατέρα Δημήτριου να φτάσει στο σημείο ώστε να μην πεθαίνει κανένα παιδί στην Αφρική. «Μέσα στους επόμενους μήνες ξεκινάμε ένα δημοτικό σχολείο σε ένα δυσπρόσιτο μέρος, στα βάθη της ζούγκλας, σε ένα χωριό με 320 παιδιά. Τώρα περπατούν 11 χιλιόμετρα για να πάνε σχολείο κι αν τυχόν προσβληθούν από ελονοσία, πεθαίνουν στον δρόμο. Επίσης, έχουμε αιτήσεις από 13 χωριά για να ανοίξουμε πηγάδια...  »

 Περισσότερα...   http://www.kala-nea.gr/archives/23147

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου