Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλη Τιμητική Διάκριση στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας


Την 21η Νοεμβρίου 2011, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β' εδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών, κ. Βαλερί Αλεξέεβ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Εξοχ. Πρέσβη της Ρωσίας στην Αίγυπτο, κ. Σέργιο Κιρπιτσένκο, τον Εντιμ. Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στην Αλεξάνδρεια, κ. Σέργιο Πετλιακώβ και τον Πανοσιολ. Έξαρχο της Ρωσικής Εκκλησίας, Αρχιμ. κ. Λεωνίδα Γκορμπατσώφ.

Κατά την συνάντηση ανακοινώθηκε επισήμως προς την ΑΘΜ η απόφαση του εν λόγω Ιδρύματος να Του απονείμει το Βραβείο Πατριάρχης Αλέξιος Β' για το 2011, για την εξαιρετική προσφορά του προς εμπέδωση της ενότητας των Ορθοδόξων λαών και για την εδραίωση και προβολή των χριστιανικών αξιών στην κοινωνία. Το Βραβείο αυτό απονέμεται ετησίως σε Αρχηγούς Κρατών, Προέδρους Κυβερνήσεων και Κοινοβουλίων, καθώς και Προκαθημένους των χριστιανικών Εκκλησιών για τη μεγάλη προσφορά τους προς ενίσχυση των πνευματικών και πολιτιστικών δεσμών των λαών της χριστιανικής παράδοσης, την ανάπτυξη των οικονομικών, πολιτικών και ανθρωπιστικών σχέσεων μεταξύ τους, την εδραίωση των υψηλών κανόνων της θρησκευτικής ηθικής στην παγκόσμια κοινωνία.

Η τελετή απονομής της υψηλής αυτής τιμητικής διακρίσεως θα λάβει χώρα τον προσεχή Ιανουάριο στην Μόσχα, στα πλαίσια δε της ίδιας εκδήλωσης θα τιμηθεί και ο Εξοχ.Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Μαχμούντ Αμπάς. Κατά την επίσκεψη του στη ρωσική πρωτεύουσα ο Μακαριώτατος αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεβ.

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=704

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου