Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Νέα συνεργασία Επισκοπής Μπουρούντι και "Ανθρώπων Αγάπης"

0-bouroΗ Μ.Κ.Ο. «Άνθρωποι αγάπης», ξεκίνησαν σε συνεργασία με την Ιερά Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντας και την υποστήριξη του βουλευτή της Μπουμπάζας κ. Pascal Nyabenda, το πρόγραμμα «Τράπεζα Αγάπης» στην παραμελημένη αγροτική περιοχή της Μπουραμάτας.
Να σημειωθεί ότι στην Μπουραμάτα έχουν ανεγερθεί Σχολεία από τους «Ανθρώπους Αγάπης» και η λειτουργία τους έχει υιοθετηθεί από την Επισκοπή η οποία σε συνεργασία με την οργάνωση φροντίζει για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων από προσφορές φίλων της Ιεραποστολής. Στα Σχολεία σήμερα σπουδάζουν 1600 παιδάκια.
Το πρόγραμμα «Τράπεζα Αγάπης», για το οποίο συζήτησαν από κοινού σήμερα η Πρόεδρος της Οργάνωσης «Άνθρωποι Αγάπης» κ. Γεωργία Χατζήβεη, η οποία βρίσκεται στο Μπουρούντι από τις 22 Δεκεμβρίου, Ο Επίσκοπος και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος και Βουλευτής της περιοχής, προβλέπει την επιδότηση από την οργάνωση με την επίβλεψη της Επισκοπής και την υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απόρων προκειμένου να δημιουργήσουν μικρές πηγές εσόδων αλλά και ανάπτυξης, αρχικά επιδοτήθηκε η κατασκευή μικρού αρτοποιείου , η κατασκευή μικρού καταστήματος και δύο ραφείων επίσης επιδοτήθηκαν δέκα γεωργοί για καλλιέργεια καλαμποκιού, φασολιών και μουχόκο που αποτελούν την κύρια τροφή της περιοχής.
Σκοπός είναι με τον τρόπο αυτό να αναβαθμιστεί η περιοχή, και να στραφεί το ενδιαφέρον των κατοίκων στην εργασία και όχι στην έτοιμη βοήθεια.
Ο Επίσκοπος ευχαρίστησε την οργάνωση «Άνθρωποι Αγάπης» για το ενδιαφέρον το οποίο δείχνουν για το ιεραποστολικό, κοινωνικό-ανθρωπιστικό έργο της Επισκοπής, για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία.
Η κ. Γ. Χατζήβεη θα αναχωρήσει την Παρασκευή για την Τανζανία.

http://romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10418%3A-----q-q&catid=26%3A2009-12-18-08-38-40

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου