Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Η πρώτη ημέρα του 2012 στην Επισκοπή Μοζαμβίκης





 
Με επισημότητα κι εγκαρδιότητα εορτάστηκε η Πρώτη του Νέου Έτους, η Περιτομή του Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου στην έδρα της Επισκοπής Μοζαμβίκης. Ο θεοφ. Επίσκοπος κ. Ιωάννης είχε φροντίσει για όλα! Οργάνωσε μια μεγάλη γιορτή, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί Ορθόδοξοι του Μαπούτο, κυρίως τα παιδιά που φοιτούν στο Σχολείο.

Η Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά ξεκίνησε με τα Τίμια Δώρα της Αγίας Τράπεζας και Αρτοκλασία, εις τιμήν και μνήμην του Αγίου Αρχιεπισκόπου της Καισαρείας και υπέρ υγείας του Ιεροψάλτη του Καθεδρικού Ναού κ. Βασιλείου Σπανούδη και συνεχίστηκε στο Επισκοπείο, όπου ευλογήθηκε και κόπηκε η πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα. Ο Επίσκοπος είχε έναν καλό λόγο για τον καθένα, έκοψε μάλιστα ιδιαίτερο κομμάτι για τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη της Αφρικανικής Ορθοδοξίας κ.κ. Θεόδωρο Β΄, καλώντας τούς παρευρισκόμενους να προσευχηθούν για την μακροημέρευσή Του, ώστε να προοδεύει -υπό την άγρυπνη και πολύτιμη καθοδήγησή του- το δυσχερές έργο της Ιεραποστολής. Διένειμε μάλιστα εκ μέρους Του αναμνηστικά δώρα στα παιδιά που είπαν τα Κάλαντα.

Ακολούθησε πλούσια τράπεζα, με άφθονα εδέσματα, στον κήπο του Επισκοπείου, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην αναβίωση -κατά το δυνατόν- των πρωτοχριστιανικών "Αγαπών", που έχει εισαγάγει στην κατά Κυριακήν λατρευτική - κοινοτική ζωή της τοπικής Εκκλησίας ο οικείος Επίσκοπος. Ανάμεσα στους συμμέτοχους της Εορτής ήταν και ο Επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου στη Μοζαμβίκη κ. Άλκης Μακρόπουλος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου