Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ ΣΙΕΡΡΑ ΛΕΟΝΕ



Μ. Άκκρας Γεώργιος


Επ’ ευκαιρία της εορτής πάντων των εν Θηβαϊδι Διαλαμψάντων Οσίων, το πρωί του Σαββάτου, 24ης Φεβρουαρίου 2012, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ελευθερίου στην Σιέρρα Λεόνε, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Άκκρας κ. Γεώργιος χειροτόνησε Διάκονο τον κατηχητή Παύλο.




     Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ συναντήθηκε με τον ιερό κλήρο της Επισκοπής Σιέρρα Λεόνε και απηύθυνε πατρικές συμβουλές και νουθεσίες, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι οι πρώτοι ορθόδοξοι κληρικοί της χώρας και πρέπει να είναι πάντοτε φωτεινό παράδειγμα για όλο τον κόσμο, αφού τώρα τίθενται τα θεμέλια της Ορθοδόξου Εκκλησίας εκεί και πρέπει τα θεμέλια αυτά να είναι γερά, όπως αυτά που έθεσε ο Απόστολος Μάρκος στην Αλεξάνδρεια πριν από δύο χιλιάδες χρόνια.




     Ακολούθως, ο Πατριάρχης εγκαινίασε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Επισκοπής και την Δημοσιογραφική Σχολή που είναι και η πρώτη της χώρας και που βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της πρωτεύουσας και γευμάτισε με το διδακτικό προσωπικό και τους συνεργάτες της Ιεραποστολής. Το απόγευμα είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Υπουργό αρμόδιο για θέματα Ανατολικής Αφρικής και συζήτησαν θέματα που αφορούν την περιοχή και ιδίως την μάστιγα του AIDS και την ελονοσία.

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=747

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου