Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σωματείο "Παναγία η Κοσμοσώτειρα" - Ταυτότητα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 
Η Ενοριακή Νεανική Εστία του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, υπό τις σημερινές συνθήκες επαπειλούμενης άλωσης των ιερών ιδανικών των Πατέρων μας, αναγνωρίζει ότι ο φιλόχριστος, φιλάνθρωπος και φιλόπατρις αγώνας της εσωτερικής και εξωτερικής ιεραποστολής, τώρα γίνεται πιο πολύτιμος, πιο αναγκαίος και πιο επιβεβλημένος από ποτέ.
Με αυτήν την ισχυρά πεποίθηση, αποφάσισε, να ενισχύσει, να διευκολύνει, να επεκτείνει, να εμβαθύνει και να επισημοποιήσει περαιτέρω τον ιεραποστολικό της αγώνα, διοχετεύοντας την ιεραποστολική της δράση και συνδρομή μέσα από έναν ευρύτερο ιεραποστολικό φορέα, το νεοπαγές Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σωματείο «Παναγία η Κοσμοσώτειρα».
Με τις διάπυρες ευχές μας στηρίζουμε τον αγώνα αυτό και προσευχόμαστε η Παναγία Μας να σκεπάσει την ταλαίπωρη πατρίδα μας και να σώσει τον κόσμο


ΟΡΑΜΑ
Είμαστε συνειδητοί Έλληνες τω γένει και Χριστιανοί Ορθόδοξοι τη πίστη. Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε, υπερασπισθούμε, ενισχύσουμε και μεταδώσουμε μία ισχυρά παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενεές Ελλήνων Ορθοδόξων.
Η παρακαταθήκη αυτή είναι το όραμά μας περί του Ελληνισμού:Ένας Ελληνισμός με ισχυρή συνείδηση της πανανθρώπινης αποστολής του, ως εκλεκτό σκεύος της Οικονομίας του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, να ελκύει ανθρώπινες ψυχές και συνειδήσεις, ανεξαρτήτως φυλής και έθνους, στην εν Χριστώ Πολιτεία και Κοινωνία.


ΣΚΟΠΟΙ
Η δημιουργία, ενίσχυση και μετάδοση της ως άνω παρακαταθήκης προϋποθέτει και σημαίνει τρεις βασικούς πυλώνες εστίασης:
(A) Το προσωπικό μας παράδειγμα, ήτοι η προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική μας βιοτή να καλλιεργεί και να αντανακλά τις αξίες και τα εντάλματα των Αγίων Πατέρων και Ενδόξων Προγόνων μας.
(B) Την εσωτερική ιεραποστολή, ήτοι ο πνευματικός εφοδιασμός των ελληνοπαίδων να πραγματοποιείται με την ολοκληρωμένη κατήχηση στα νάματα της Ορθοδόξου Παραδόσεως και της Ελληνικής Ιστορίας μας, με την ακέραια μεταλαμπάδευση της ελληνικής γλώσσας, καθώς και με την εμπειρική, καθημερινή εφαρμογή των ελληνορθοδόξων αρετών.
(Γ) Την εξωτερική ιεραποστολή, ήτοι την μετάδοση του Ευαγγελίου και της Ορθοδόξου Πατερικής Παραδόσεως εις χώρας ένθα ακόμη δεν γνωρίζονται αυτά.


ΜΕΣΑ για την επίτευξη των ως άνω Σκοπών:

(A) ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΒΙΟΤΗ- H καλλιέργεια καὶ βίωση της κατά Χριστόν φιλίας και πολιτείας μεταξύ των μελών γονέων και φίλων του Σωματείου, με κοινές συνεστίες, κοινές φιλανθρωπικές δραστηριότητες, κοινή μυστηριακή ζωή με ενσυνείδητο και φιλακόλουθο πνεύμα.
- Η ενημέρωση και καλλιέργεια φρονήματος αντίστασης απέναντι σε έξεις, δοξασίες και οργανώσεις διαλυτικές του ελληνορθοδόξου οικογενειακού, εθνικού και κοινωνικού ιστού, όπως ενδεικτικά τα ναρκωτικά, η ομοφυλοφιλία, ο αναρχισμός, οι αιρέσεις και παραθρησκείες, η μασωνία.
- Η ηθική, οικονομική και κοινωνική ενίσχυσις πτωχών και προβληματικών οικογενειών, καθώς και ασθενών και ηλικιωμένων γονέων.
- Διακονία σε νοσοκομεία, φυλακὲς κ.ά. εμπεριστάτων απόρων καὶ δυστυχισμένων ανθρώπων.
- Στήριξις απόρων ανηλίκων παιδιών με ειδικές ανάγκες και γενικώς πολυτέκνων οικογενειών.
- Η πνευματικὴ και ηθική στήριξη των πολυτίμων ιερατικών και μοναχικών κλήσεων.

(B) ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ
- Δημιουργία εκπαιδευτικών φορέων ελληνορθοδόξου φρονήματος κάθε βαθμίδος και είδους, όπως:
- Σχολεία γενικής εκπαίδευσης ὅλων τῶν βαθμίδων (κατώτερης, μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης)
- Επαγγελματικὲς και εκπαιδευτικές σχολές με κατευθύνσεις που ενισχύουν την παράδοση και την άμεση επαφή με τη φύση, όπως: βιολογικής-παραδοσιακής καλλιέργειας, εκμάθησης εκκλησιαστικών εργοχείρων (π.χ. αγιογραφίας, βυζαντινής μουσικής, αρτοποιΐας, γλυκισμάτων, κομβοσχοινίου, θυμιάματος, μελισσοκερίου καὶ επεξεργασίας κεριών, καρβουνόσκονης κ.ά.)
- Εκπαιδευτικά σεμινάρια εκκλησιαστικής περιηγήσεως
- Σεμινάρια εκκλησιαστικού τύπου για την επιμόρφωση τών μελλόντων κληρικών της Ορθοδόξου Εκκλησίας
- Σχολές Γονέων
- Νεανικές κατασκηνώσεις και εξωσχολικές δραστηριότητες που ενισχύουν το εθνικό, κοινωνικό και θρησκευτικό φρόνημα των ελληνοπαίδων
- Κατηχητικά Σχολεία
- Δημιουργία, αναπαραγωγή και διάθεση κάθε μορφής επικοινωνιακού υλικού που θα κριθή κατάλληλο για την προαγωγή των σκοπών.
- Ίδρυσις καὶ λειτουργία ραδιοφωνικού καὶ τηλεοπτικού σταθμού καθὼς καὶ διαδικτυακής τηλεοράσεως.

(Γ) ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ
- Προσφορά ηθικής στήριξης, οικονομικής αρωγής καὶ εθελοντικής εργασίας για την συνδρομή:
- Ελληνορθοδόξων Ιεραποστολών απανταχού της γης.
- Ελληνορθοδόξων εκκλησιών και πληθυσμών που τελούν υπό διωγμόν από αυταρχικά αλλόθρησκα ή αντιχριστιανικά καθεστώτα.

http://www.orthmad.gr/node/1221
http://www.orthmad.gr/node/1223

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου