Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Κυριακή της Ορθοδοξίας 2012 στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης

 
 
Στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση της Αυτού Θειοτάτης Μακαριότητος, Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ. κ Θεοδώρου του Β', ιεραποστόλου του πεδίου, οι πόδες του οποίου δεν σταμάτησαν να οργώνουν το "γεώργιον" της μητέρας Αφρικής, η Ορθοδοξία αναπτύσσεται ταπεινά, μακριά από την ιταμότητα της επικρατούσας θρησκείας. Σε αυτούς τους αγιασμένους από τη φτώχεια τόπους, η λειτουργική επιταγή "ἀγαπήσωμεν ἀλλήλους, ἵνα ἐν ὁμονοία ὁμολογήσωμεν", αποτελεί "σημείο επιβίωσης" και συνάμα μοναδική και δυναμική μαρτυρία της ορθόδοξης πίστης.
Στο βροχερό και ζεστό Μαπούτο, την πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης, σήμερα 04/03/2012, Α' Κυριακή των Νηστειών, Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ορθόδοξοι πιστοί από διάφορα μέρη του κόσμου, γηγενείς και μετανάστες, συμμετείχαν στην ευχαριστιακή σύναξη, με προεστό τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη.

Στη θεία Αρχιερατική Λειτουργία, η οποία εψάλη στα ελληνικά, αγγλικά, πορτογαλικά, φιλανδικά και ρωσικά, έλαβαν μέρος, ιερείς από τη Φιλανδία, την Ελλάδα καθώς και μία Αγγλίδα ορθόδοξη μοναχή, βιώνοντας την οικουμενικότητα της ορθόδοξης πίστης. Ως προέκταση της λειτουργικής σύναξης, στην ευχαριστία μετά την Ευχαριστία, σε όλο το εκκλησίασμα παρετέθη γεύμα αγάπης στο επισκοπείο, μοναδική ευκαιρία πνευματικού συμπνευματισμού.
Ευχόμαστε το ιεραποστολικό κλιμάκιο της Μοζαμβίκης και κάθε άλλη ιεραποστολική προσπάθεια ανά την υφήλιο, να συνεχίσουν να μεταφέρουν με ενθουσιασμό το φως και τη χαρά του ευαγγελίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου