Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Δύο φορές δέχθηκε επίθεση η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ακτή Ελεφαντοστούν. Κινδύνεψαν ο ορθόδοξος ιερέας και η οικογένειά του !

Δύο επιθέσεις δέχθηκε ο ορθόδοξος ιερέας στην Ακτή Ελεφαντοστούν, λεηλατήθηκε το σπίτι του και απειλήθηκε η ζωή του, μαζί με αυτές της οικογένειάς του. Σας καλούμε να προσευχηθείτε για την ορθόδοξη ιεραποστολή στην Ακτη Ελεφαντοστούν ( που υπάγεται στη Μητρόπολη Γκάνας ) , για τον ορθόδοξο ιερέα π. Ιερεμία και την οικογένειά του. Ο Θεός, η Παναγία και οι Άγιοι μας να τους ενισχύουν. Σας καλούμε να προσφέρετε υπέρ της ορθόδοξης ιεραποστολής στην Ακτή Ελεφαντοστούν, μέσω της Μητρόπολης Γκάνας, μέσω των ορθόδοξων ιεραποστολικών συλλόγων. Η είδηση στα γαλλικά :

Côte d’Ivoire : la paroisse orthodoxe d’Abidjan, son recteur ainsi que sa famille ont été dévalisés


La paroisse orthodoxe d’Abidjan (Côte d’Ivoire) a été attaquée une nouvelle fois, le 3 mars. Outre le pillage des biens, le recteur de la paroisse (1), le père Jérémie Behanzin (contact: jspbehanzin @ yahoo.fr) a été agressé, lui et les membres de sa famille ont été séquestrés et menacés de mort pendant plusieurs heures. Il a relaté dans la presse locale: “J’ai reçu un coup. Excités, ils voulaient nous tuer. L’un avait une arme automatique et l’autre une kalachnikov. D’autres attendaient au rez- de- chaussée”.

Καλούμε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, τα Πατριαρχεία, τα Ορθόδοξα μοναστήρια, τους Ορθόδοξους Χριστιανούς όλου του κόσμου να ζητήσουν από τη κυβέρνηση της Ακτής Ελεφαντοστούν να προστατεύσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας, τον ιερέα και τα μέλη της οικογένειάς του, καθώς και τους Ορθόδοξους πιστούς της περιοχής. Από τον ορθόδοξο ιερέα άρπαξαν περίπου 9.000 ευρώ, τα οποία προορίζονταν για το εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό έργο της Ορθόδοξης ιεραποστολής στη περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου