Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη του Επισκόπου Μαδαγασκάρης στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών

6

Το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για το πέρασμα δύο ετών από τη κοίμηση του ιερομονάχου παπα Φώτη Λαυριώτη. Την ίδια ημέρα είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιο Σεννή.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, προσφέρθηκε καφές στον ιερό Ναό της Υπαπαντής όπου ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου μίλησε για το ήθος και την ιδιαίτερη προσωπικότητα του παπα Φώτη. Ανέφερε προσωπικές εμπειρίες από την επικοινωνία που είχε μαζί του και μας περιέγραψε περιστατικά από τη ζωή του παπα-Φώτη τονίζοντας πως η Χάρη του Θεού επισκίαζε τον αγαπημένο μας παπα Φώτη.

Στη συνέχεια ο επίσκοπος κ. Ιγνάτιος μίλησε για το Ιεραποστολικό έργο στη Μαδαγασκάρη. Ευχαρίστησε θερμά όλους όσους έχουν βοηθήσει κατά καιρούς την ιεραποστολή είτε υλικά είτε προσφέροντας τις υπηρεσίες τους. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους νέους που αφιερώνουν τους καλοκαιρινούς μήνες την άδειά τους για να βρεθούν κοντά στη ιεραποστολή. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Μεγάλη ανάγκη υπάρχει για εθελοντές όλων των ειδικοτήτων αλλά εξαιρετική ανάγκη είναι να βρεθούν γιατροί, οδοντίατροι οι οποίοι θα ανακουφίσουν τον πόνο των ασθενών στα απομακρυσμένα και δύσβατα χωριά της Μαδαγασκάρης. Υπάρχουν πολλοί και αβοήθητοι άνθρωποι που πεθαίνουν εξαιτίας της έλλειψης απλών φαρμάκων».
http://www.orthmad.gr/node/1259

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου