Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Μεγαλειώδης η γιορτή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργάνωσε η Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης

 
Μεγάλες πράγματι στιγμές βιώθηκαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, 21 Ιουνίου 2012, στον Ελληνορθόδοξο Ναό των Ταξιαρχών, στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης. Σύμφωνα με τα ήδη ανακοινωθέντα, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης γιορτή, ενόψει των εφετινών Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία στόχευε κυρίως στην γνωριμία των εντοπίων με το αγωνιστικό και αλτρουιστικό πνεύμα, που διασώζουν και εκφράζουν οι εν λόγω Αγώνες.

Όλα εκτελέστηκαν άψογα από τους συνεργάτες της Επισκοπής, σε αγαστή συνεργασία με τον Έλληνα Επίτιμο Πρόξενο στη χώρα κ. Γεράσιμο Μαρκέτο, συμπαραστατούμενους από τους υψηλούς προσκεκλημένους του, όπως τον παρουσιαστή της γιορτής, διάσημο ηθοποιό και ιδιοκτήτη τηλεοπτικού καναλιού Gilberto Mendes, μια από τις ποιοτικότερες τραγουδίστριες, την Mingas, που απέδωσε άσμα περί των αξιών που χάνονται, ενώ δύο άλλες παρουσιάστριες της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου απήγγειλαν ποιήματα του Σικελιανού και του Παλαμά, όπως, εξάλλου, και ο διάσημος καρδιολόγος Dr Angustinho, ο οποίος -σημειωτέον- έχει ζήσει παλαιότερα στην Ελλάδα. Ο Επίσκοπος Ιωάννης, χαιρετίζοντας δι’ ολίγων, μετέφερε την ευαρέσκεια και τις ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄ προς την επίσημη ομήγυρη.

Μια εξαιρετική και συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η είσοδος των Παιδιών της Χορωδίας της Επισκοπής: Φέροντας κλαδιά ελιάς και δάφνης και αφού έδωσαν το φως στον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας και στον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου (λόγω της τέλεσης των Αγώνων στο Λονδίνο), έψαλαν τον Ολυμπιακό Ύμνο.

Ακολούθησαν κεράσματα, τα οποία παρέπεμπαν στον Ελληνικό Πολιτισμό, τις αξίες του οποίου ήθελε να παρουσιάσει η όλη εκδήλωση προς τον μοζαμβικανό λαό.
 
Περισσότερα...   http://orthomoz.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου