Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον νέο Πρόεδρο της Αιγύπτου

από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, του Νικολάου Κάτσικα
Από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Αιγύπτου, Εξοχ.κ. Μοχάμεντ Μόρσι, έγινε θερμά δεκτός σήμερα, 27η Ιουνίου ε.ε., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄. Την συνάντηση, στην οποία προσεκλήθησαν εκπρόσωποι της Αγγλικανικής, Προτεσταντικής και Μαρωνίτικης Εκκλησίας της χώρας, ζήτησε ο Εξοχ. Πρόεδρος.
Ο Μακαριώτατος, ευχαριστώντας για την άμεση πρόσκληση, ευχήθηκε στο νέο Πρόεδρο να έχει την ευλογία του Θεού στα υψηλά καθήκοντα που ανέλαβε υπέρ του αιγυπτιακού λαού. Παράλληλα, του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Πατριαρχική Καθέδρα στην Αλεξάνδρεια. Ο Εξοχ.κ.Μόρσι απεδέχθη αμέσως την πρόσκληση και τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του στην Μεγάλη Πόλη ο πρώτος σταθμός του θα είναι το παλαίφατο Πατριαρχείο, προς το οποίο εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του, αφού 2.000 χρόνια οι χριστιανοί ορθόδοξοι ζουν ειρηνικά και αδιάκοπα στην Νειλοχώρα .
Από την πλευρά του, ο Μακ.Πατριάρχης προσέφερε στον κ.Πρόεδρο έναν ασημένιο δίσκο με το έμβλημα της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.
Σημειώνεται ότι ο Εξοχ. Πρόεδρος της Αιγύπτου κ.Μοχάμεντ Μόρσι ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση όλους τους συμμετέχοντες στην συνάντηση και επεσήμανε ότι όλοι οι Αιγύπτιοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, είναι ίσοι πολίτες του κράτους, που πρέπει να διέπεται από δημοκρατία, συνταγματικότητα και ελευθερία . Επίσης ετάχθη σαφώς υπέρ της αρμονικής συνυπάρξεως χριστιανών και μουσουλμάνων, υπογραμμίζοντας και πάλι τις αρχές της ισονομίας και τις ισοπολιτείας, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πίστεως.
Ακόμη, χθές ο Αιγύπτιος Πρόεδρος είχε συνάντηση και με τους εκπροσώπους της Μουσουλμανικής θρησκείας και της Κοπτικής Εκκλησίας, επιθυμώντας να έχει μία πρώτη άμεση επαφή με όλες τις θρησκευτικές κοινότητες που υπάρχουν στην Αίγυπτο, αμέσως μετά την εκλογή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου