Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Μνημόσυνο στη Χαράρε για τα θύματα του "Αττίλα" στην Κύπρο

από την Ι.Μ.Ζιμπάμπουε και Αγκόλας
Την Κυριακή, 15 Ιουλίου συμπληρώθησαν 38 χρόνια από την ημέρα που δυστυχώς έγινε το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο που οδήγησε στην βάρβαρη Τουρκική εισβολή. Ο εμφύλιος σπαραγμός σημάδεψε ακόμη μια φορά την σύγχρονη ιστορία του Έθνους, όπως ξεκίνησε με τον πόλεμο των Αθηναίων και των Πελλοπονησίων στην αρχαιότητα και στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδος μετά τον Β’ παγκόσμιο Πόλεμο. Για το σκοπό αυτό τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο καθεδρικό Ελληνορθόδοξον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Χαράρε από τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ, ο οποίος προέστει Ιερού Μνημοσύνου για τους ήρωες που θυσιάσθησαν διά την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, συμπαραστατούμενος από τον Γενικόν Αρχιερατικόν Επίτροπον πρωτοπρεσβύτερον π. Γεώργιο και τον ιθαγενή Διάκονον π. Νεκτάριον. Ταυτόχρονα έγινε και ειδική επιμνήμοσυνη δέηση για τους 170 νεκρούς της τραγωδίας της Ρωσσίας από τη τελευταία καταστροφική πλημμύρα με τη παρουσία του Πρέσβυ της Ρωσσίας και μελών της Ρωσσικής Κοινότητας στο Ζιμπάμπουε.
Ταυτόχρονα για τις ποιμαντικές ανάγκες της τοπικής Εκκλησίας για το τοπικό πληθυσμό, με τις ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου του Πατριάρχου μας κ. Θεοδώρου χειροτονήθηκε σε ιερέα ο ιθαγενής Διάκονος π. Νεκτάριος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας διανεμήθησαν τρόφιμα σε αναξιοπαθούντες αδελφούς μας, ιδιαίτερα σε τυφλούς και σε ανάπηρα άτομα της τοπικής κοινωνίας. Ακολούθως ο Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ με τη συνοδεία του πατρός Γεωργίου τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων στις εμπορικές εγκαταστάσεις της Εταιρίας Αθηαινίτη του Απόδημου μας εξ Αθηαίνου της Κύπρου κ. Δημήτρη Παύλου της Αίθουσας που ετοίμασε για το προσωπικό του και της μικρής κλινικής.
Το απόγευμα ετελέσθη η βάπτιση του νεοφώτιστου Ραφαήλ- Νικολάου Πάρη Ολυμπίου. Ήταν μια μεγάλη ευλογία για την οικογένεια γιατί είχαν μια μεγάλη τραγωδία που το αγοράκι αυτό ήταν πραγματικά ένα δώρον του Θεού για να παρηγορηθούν και να συνεχίσουν τον αγώνα της ζωής. Η μικρότερη αδελφή του πατέρα του παιδιού που βαπτίσαμε, 25 ετών μετά που γέννησε, για κάτι απλό στο νοσοκομείο για κάποιο λάθος του αναισθησιολόγου πέθανε, αφήνοντας πίσω της τρία ορφανά παιδιά. Στη συνέχεια ο αδελφός της όταν απόκτησε ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι, ενώ η μητέρα βρισκόταν στο νοσοκομείο για καρδιακό πρόβλημα του μικρού αγοριού το κοριτσάκι που ήταν λίγο μεγαλύτερο ενω επαιζε με άλλα μικρά παιδάκια έπεσε ένα μεγάλο πέτρινο άγαλμα στο εστιατόριο που βρισκόταν και την πλάκωσε με ακαριαίον θάνατον. Σε λίγες μέρες πέθανε και το αγοράκι που είχε καρδιακό πρόβλημα. Οι γονείς ήσαν ως τους νεκρούς. Η πίστη τους στον Θεό τους κράτησε ζωντανούς και με τη βάπτιση του Ραφαήλ- Νικόλα το νόημα της ζωής ξαναγύρισε στη ζωή τους.
Σε όλες τις εκδηλώσεις ο Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ μετέφερε τις ευλογίες του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρικανική Ήπειρον κ. Θεοδώρου, εκφράζοντας και την ευχή και την ελπίδα όλων μας ότι η νέα Ελληνική Κυβέρνηση με επικεφαλής τον Πρωθυπουργόν μας κ. Αντώνη Σαμαρά θα νοικοκυρέψει τα οικονομικά της Χώρας έτσι ώστε τα έξοδα του δημοσίου σταδιακά να μη υπερβαίνουν το ποσόν των εσόδων του, προστατεύοντας τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Και φυσικά βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της πολιτικής αυτής για να προστατευθεί η αξιοπρέπεια της Χώρας είναι η εκ μέρους όλων μας στήριξη της νέας Κυβέρνησης κι ο αμείλικτος πόλεμος κατά της διαφθοράς και της εισαγωγής του νομικού πλαισίου διά την επιστροφή των κλεμμένων του δημοσίου.
Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε την καλύτερη ευόδωση της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκ μέρους της Κύπρου, τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Δημήτρης Χριστόφιας απέδειξεν με τη σύνεση που τον χαρακτηρίζει στις δύσκολες στιγμές της διακυβέρνησης της Κύπρου ότι είναι η καλύτερη εγγύηση για μια επιτυχημένη Προεδρία που θα συμβάλει όχι μόνο στα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Κύπρου και του Ελληνισμού, αλλά και της Ευρωπαϊκής Παρουσίας στους δύσκολους καιρούς που ζεί σήμερα η Διεθνής Κοινότητα για το καλό της Ανθρωπότητας και της επικράτησης της ειρήνης ανάμεσα στους Λαούς.
Παρόντες στις εκδηλώσεις μας, εκτός από τις Διπλωματικές μας Αρχές, ήσαν η Ηγεσία της Παροικίας μας, αρκετοί Απόδημοι και μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου