Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Νέα απόπειρα κατάληψης του κτηρίου της Ι.Μ.Τριπόλεως στην Λιβύη

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Νέα απόπειρα είχαμε σήμερα κατάληψης του κτηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Τριπόλεως στην Λιβύη! Άγνωστοι, στις τέσσερις το απόγευμα, εισήλθαν με ξύλινη σκάλα στην πίσω αυλή του Ναού του Αγίου Γεωργίου, και αφού παραβίασαν την σιδερένια πόρτα του κτηρίου που εφάπτεται με το κεντρικό ανακαινισμένο κτήριο της Μητροπόλεως.....
προσπάθησαν με μηχανικό τροχό να παραβιάσουν την κεντρική πόρτα και να καταλάβουν το κτήριο (για Τρίτη φορά εδώ και δύο χρόνια), όμως με την βοήθεια του Αγίου Γεωργίου έγιναν αντιληπτοί από τον πατέρα Ιωακείμ που εκείνη την στιγμή βρισκόταν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού μεριμνών δια την καθαριότητα του κτηρίου.

Αμέσως ο πατέρας Ιωακείμ τους φώναξε και τους κυνήγησε με αποτέλεσμα αυτοί να το βάλουν στα πόδια από το σημείο όπου είχανε παρανόμως εισέλθει!

Δεν πέρασαν όμως ούτε πέντε λεπτά και ξαναπροσπάθησαν να σπάσουν την κεντρική πόρτα του νέου κεντρικού κτηρίου εκμεταλλευόμενοι τον πανικό του Ιερέως και την παντελή απουσία της Αστυνομίας εκείνη την ώρα από την περιοχή.

Με τις εκκλήσεις για βοήθεια του πατρός Ιωακείμ οι διαρρήκτες αποχώρησαν.

Ειδοποιήθηκε άμεσα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Αναστασίου ,ο Πρέσβης της Κύπρου μας κ. Περικλής Στοιβαρός και ο Πρόξενος της Ελλάδος μας κ. Μιτζάλης όπου κατέφτασαν στο μέρος μαζί με την Αστυνομία όπου διεξήγαγε και διεξάγει έρευνα.

Όπως και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ο οποίος επικοινώνησε με τους αρμοδίους δια την φύλαξη του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου και της Ιεράς μας Μητροπόλεως όπου χειμάζεται μετά τον πρόσφατο πόλεμο .

Τόσο οι Διπλωματικές μας Αρχές όσο και οι Λιβυκή Αστυνομία και Ασφάλεια μεριμνούν καθημερινά για την προστασία της Ιεράς μας Μητροπόλεως και για τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου ο οποίος αποτελεί μνημείο για την παλαιά πόλη της Τριπόλεως και υπάρχει στην περιοχή από το έτος 1647.

Πηγή: www.amen.
http://www.liofa.org/enter/index.php?option=com_content&view=article&id=323%3A2012-07-13-08-24-54&catid=16%3Aafrica-news&Itemid=181&lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου