Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Στην Αγία Μαρίνα Βόνης ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

από την Ι.Μ.Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου


















Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, την Τρίτη 17η Ιουλίου, η μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρας Μαρίνας
στην ομώνυμη Ιερά Μονή Της στη Βόνη Πεδιάδος, στο νομό Ηρακλείου Κρήτης. Με περισσή ευλάβεια και πίστη αμέτρητες χιλιάδες χιλιάδων ευσεβών προσκυνητών, ο αριθμός των οποίων σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη ΤV ανήλθε στους 100.000, από κάθε μέρος της Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, κατέφθασαν στην Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας Βόνης Πεδιάδος, της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου για να προσευχηθούν, να ευχαριστήσουν και να παρακαλέσουν τον πανάγαθο Θεό, δια των πρεσβειών της Αγίας Μαρίνας, να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους, την παράκληση και την ελπίδα τους προσφέροντας το τάμα τους, ανάβοντας το κερί τους, και να καταθέσουν τον πόνο, τη χαρά, την αγωνία και την προσδοκία τους στη θαυματουργή Αγία.

Στο μεγάλο πανηγυρικό, πατριαρχικό Εσπερινό, τη Δευτέρα 16η Ιουλίου, χοροστάτησε η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄, συμπροσευχομένων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου.
Στην πατριαρχική Θεία Λειτουργία της εορτής, την Τρίτη 17 Ιου¬λίου, προεξήρχε ο Μακαριότατος συλλειτουργούντων των Σεβασμιοτάτων Μη¬τροπολιτών Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου, Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου.

Ο Μακαριότατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.. Θεόδωρος υπογράμμισε στο λόγο του ότι σε καιρούς δυσκολίας, οι πιστοί προστρέχουν καρτερικά στην Αγία Μαρίνα, απορρίπτοντας τα κοσμοείδωλα και εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στο Θεό και την Αγία. Η πίστη και η ελπίδα στηρίζει τους χριστιανούς στον αδιάλειπτο πνευματικό αγώνα τους, που τελικά επιβραβεύονται και αναδεικνύονται νικητές. Η πίστη δίνει δύναμη, υπομονή και καρτερικότητα για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες της καθημερινότητας

Η Αγία Εκκλησία, η Αγία Μαρίνα και όλοι οι Άγιοι είναι αρωγοί και συμπαραστάτες της ζωής μας, που ποτέ δεν θα μας απογοητεύσουν και ποτέ δεν θα μας αφήσουν απαράκλητους και ορφανούς. Όλοι μαζί ενωμένοι, ως ένα σώμα με κεφαλή το Χριστό και πρότυπα τους Αγίους, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις κρίσεις και να καταστούμε πολίτες και συμπολίτες της Βασιλείας του Θεού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας αναφέρθηκε στο μυστήριο του Θεού, στο μυστήριο της Αγίας Μαρίνας και στο μυστήριο του ανθρώπου, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε τη χαρά του για την γενομένη πανήγυρη. Ευχαρίστησε το Μακαριώτατο, τους Σεβασμιότατους Αρχιερείς, το Δήμαρχο του Δήμου Πεδιάδος Μινώα κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, τον παριστάμενο βουλευτή κ. Επαμεινώνδα Μαριά, τους πρώην Βουλευτές κ.κ. Μαρία Σκραφνάκη και Μανώλη Στρατάκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Πιτσώνη Στυλιανό, τον Υποδιοικητή της 133 Σ.Μ. Καστελλίου Ιπτάμενο Σμήναρχο κ. Ματαφτσή Γεώργιο, τους Αντιδημάρχους καθαριότητας, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον Tηλεοπτικό Σταθμό Κρήτη TV, ο οποίος αναμετάδωσε ζωντανά την πανήγυρη, τους κληρικούς και λαϊκούς και τις χιλιάδες των ευλαβών προσκυνητών, με τους 25 νέους από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, τους οποίους συνόδευσε ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Ναθαναήλ Συμεωνίδης.

Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής Εικόνας της Αγίας Μαρίνας και των ιερών λειψάνων Της, ενώ η προσέλευση των πιστών στην Ιερά Μονή συνεχίστηκε αδιάκοπα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=9921

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου