Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μποτσουάνα είναι αναγκαία γιατί...



(Από την Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή)

Η παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μποτσουάνα είναι αναγκαία γιατί υπάρχει ένα 25% του πληθυσμού χωρίς θρησκεία ή ακολουθεί παραδοσιακές λατρείες, μακριά από το Χριστιανισμό. Επιπλέον, ένα ποσοστό του πληθυσμού περί το 2% ανήκει σε άλλες θρησκείες, ενώ ένας ικανός αριθμός ανήκει σε αιρέσεις που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να τις περιγράψει ως “χριστιανικές”, τις οποίες ήδη προανέφερα παραπάνω. Δηλαδή, η Ορθόδοξη Μαρτυρία απευθύνεται, καταρχήν, στο 1/3 περίπου του πληθυσμού της Μποτσουάνας.

Επιπλέον, η παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλα τα κράτη είναι αναγκαία για όλους τους βαπτισμένους Ορθόδοξους Χριστιανούς, πολλοί από τους οποίους, με το πέρασμα του χρόνου και λόγω έλλειψης εκκλησιών, ιερέων και κατήχησης, έγιναν βορά από τις διάφορες χριστιανικές ομολογίες και αιρέσεις. Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει χρέος ιερό και καθήκον, να βρει τα μέλη της Εκκλησίας και να τα ενώσει ξανά με το Σώμα του Χριστού.
 
Τέλος, έχει ιερή υποχρέωση η Ορθόδοξη Εκκλησία να παρουσιάσει στους άλλους Χριστιανούς την αρχαία πίστη, τα Μυστήρια και την παράδοση της Πρώτης Εκκλησίας, χωρίς τις δυτικές προσθήκες μετά το Σχίσμα, ώστε όσοι από αυτούς θελήσουν, να μπορέσουν να ενταχθούν στο Σώμα της Εκκλησίας.
Και αυτό ισχύει και για τη Μποτσουάνα και τη Νότια Αφρική και όλα τα κράτη της Αφρικής, αλλά και όλες τις χώρες του κόσμου. Αν δεν πολλαπλασιάσουμε το “τάλαντο”, τότε ο Θεός θα δώσει τον αμπελώνα σε άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες για να οδηγήσουν τους ανθρώπους στο Σώμα του Χριστού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου