Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Σε δεινή οικονομική θέση το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας...

πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Θύμα της οικονομικής κρίσης και της δεινής δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας έχει πέσει και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Το δεύτερο τη τάξει Πατριαρχείο της Ορθοδοξίας δίνει μάχη για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

«Ζούσαμε με το επίδομα που μας έδινε το υπουργείο Εξωτερικών. Αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ δύσκολη θέση το καταλαβαίνουμε πράγμα το οποίο δυσκολεύει και την επιβίωση μας. Τα μέσα είναι πενιχρά και είπαμε για την επιβίωση των ιεραποστολών να στραφούμε σε ίδια μέσα φάρμες κ.λπ. να βρει, δηλαδή, ο καθένας μέσα να επιβιώσουμε. Προσπαθώ, επίσης, τα λίγα ακίνητα που έχουμε στην Αίγυπτο να τα αξιοποιήσω ώστε να μη βρεθούμε σε ακόμη πιο δεινή οικονομική θέση. Το καλύτερο θα είναι να μπορέσουμε να επιβιώσουμε με ίδια μέσα», δήλωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β', κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Μάλιστα, τόνισε ότι πολλές φορές γίνεται αποδέκτης περιφρονητικών σχολίων από τους ηγέτες με τους οποίους συναντάται, όταν η κουβέντα στρέφεται στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. «Νιώθω πολύ άσχημα, όταν μέσα στις ερωτήσεις αισθάνομαι την περιφρόνηση ή μία λεπτή κοροϊδία, διπλωματική. Νομίζω ότι δεν ταιριάζει αυτό στον ελληνικό λαό, στην πορεία και την Ιστορία μας. Πρέπει, ωστόσο, να παραδεχθούμε τα μεγάλα σφάλματα του παρελθόντος. Δεν θέλω να κρίνω από πού προέρχονται αυτά, γιατί είμαι πνευματικός ηγέτης, ωστόσο γεγονός είναι ότι μας έκαναν να ζούμε με παραπάνω απ' όσα μπορούσαμε κι έτσι μας έφεραν σ' αυτή την κατάσταση. Αλλά, πιστεύω ότι ως ελληνικό γένος, η ιδιοσυγκρασία μας, το τσαγανό μας, θα μας βοηθήσουν να δούμε τα σφάλματα του παρελθόντος και να σταθούμε στα πόδια μας, γιατί δεν αξίζουμε αστή την περιφρόνηση κι αυτή τη μεταχείριση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=10177

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου