Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Αξώμης και Μαραθώνος στην Αντίς Αμπέμπα για την κοίμηση του Αιθιοπίας

Συντάχθηκε από: Romfea.gr                  
DSC 0317

Την 16ην Αυγούστου ο Σεβ Μητροπολίτης Αξώμης πληροφορείται εις Αθήνας τον θάνατον του επι 20ετίαν εκλεκτού Πατριάρχου Αιθιοπίας κ Παύλου ποιμένοντος επι 20 έτη 50 εκατομμύρια περίπου πιστούς.
Πάραυτα αναφαίρει εις τον Μακαριώτατον Πατριάρχην Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ κ Θεόδωρον το γεγονός και λαμβάνει την εντολήν να εκπροσωπήση το Πατριαρχείον Αλεξανδρείας και τον Πατριάρχην με τις επιβαλόμενες τιμές.
Εν συνεχεία ο Σεβ Μητροπολίτης Πέτρος ειδοποιήσε τηλεφωνικώς το Οικουμενικόν Πατριαρχείον και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τον οποίον λαμβάνει αργότερα απόφασιν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών περί αποστολής βοηθού Επισκόπου του Μαραθώνος κ Μελίτωνος ότι εδόθη εντολή ήδη να εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος.
Το Σάββατον νύχτα αφίχθησαν οι 2 Αρχιερείς εις την Αδδίς Αμπέμπα.
Ο Σεβ Αξώμης ανέλαβε την φιλοξενία του Επισκόπου Μαραθώνος εις το Μητροπολιτικόν Μέγαρον.
Την Δευτέρα 20ην και ώρα 11πμ μετέβησαν εις το Πατριαρχείον Αιθιοπίας επόμενοι προγράμματος όπου παρέστησαν εις Τρισάγιον δέησιν και εν συνεχεία υπέγραψαν το βιβλίον συλλυπητηρίων.
Εν συνεχεία ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ Πέτρος ομίλησε δια την προσωπικότητα , το πολυσχεδές και πολύτιμο έργον του Μακαριστού Πατριάρχου Αιθιοπίας μεταφέροντας τα θερμά συλλυπητήρια της Α.Θ.Μ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και εν συνεχεία μετέφερε τας συλλυπητηρίους ευχάς του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και απεχώρησαν.

http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/13529-2012-08-20-15-48-36

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου