Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Συνάντηση του Επισκόπου Γενναδίου με τον Μουφτή της Μποτσουάνας

Συντάχθηκε από την Romfea.gr

botsouana2

Τον μεγάλο Μουφτή της Μποτσουάνας, Dr. Moulana Dawood, επισκέφθηκε ο Σεβ. Επίσκοπος Γεννάδιος, προκειμένου να του ευχηθεί για την Εορτή του Ραμαζανίου.
Η Ορθόδοξη Επισκοπή διατηρεί άριστες σχέσεις και με την πολυπληθή Μουσουλμανική Κοινότητα της Χώρας (αριθμεί περί τους 500.000), η οποία λειτουργεί υψίστου επιπέδου ιδιωτικά σχολεία, πανεπιστήμιο και ιδρύματα (νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς, ιερατικές σχολές, πολιτιστικά κέντρα κ.α.). Στην Ενθρόνιση του Επισκόπου πριν λίγους μήνες, ο Μ.Μουφτής παρευρέθη στον Καθεδρικό Ναό και εξέφρασε τις ευχές του προς τον Σεβ. Γεννάδιο.
Ο Επίσκοπος, επίσης, συμμετέχει σε Ειδικές Επιτροπές, κατόπιν προτάσεως και προσκλήσεως του Ανωτάτου Συμβουλίου της Μουφτίας Νοτίου Αφρικής, για την από κοινού εξέταση και αντιμετώπιση προβλημάτων (ασθένειες, εγκληματικότητα, εκπαίδευση, trafficking, κ.α.), με άλλους εκπροσώπους Εκκλησιών της Μποτσουάνας και διεθνών Οργανώσεων, υπό την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ και των UN.

http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio/mitropoleis-exoterikou/13557-synantisi-genadios-botsouana-moufti

1 σχόλιο:

  1. Ζητώ συγγνώμη για την (και πάλι) "κακή" παρέμβαση, αλλά αναρωτιέμαι: αυτές οι "άριστες σχέσεις" και οι ευχές για το Ραμαζάνι θα επιτρέψουν -ή: επιτρέπουν;- την εκεί Ορθόδοξη Εκκλησία να ασκεί ιεραποστολή στους μουσουλμάνους;
    Τι θέλουμε τελικά; Μια Εκκλησία με "άριστες σχέσεις" με τους αλλόθρησκους ή μια μαχητική-μαρτυρική Εκκλησία που με το αίμα της κερδίζει ψυχές αλλοθρήσκων για τον παράδεισο;
    Αυτά βέβαια τα λέω εκ του ασφαλούς, γιατί κι εδώ στην Ελλάδα, δεν πάω να κάνω ιεραποστολή στους μουσουλμάνους μετανάστες, πράγμα που θα σήμαινε είτε θάνατο είτε ξυλοδαρμό. Αλλά τα ίδια που ρωτώ για εκεί (πρέπει να) ρωτώ και για εμάς (εμένα) εδώ.
    Ευχαριστώ - με αγάπη και άνευ παρεξηγήσεως.
    Ο Θεός μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή