Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ενοριακή Νεανική Εστία του Ι.Ν. Αγίων Πάντων Καλλιθέας στο πλευρό της Ι. Μητροπόλεως Μουάνζας Τανζανίας

 
Κατά το 2011 η Ενοριακή Νεανική Εστία του Ι.Ν. Αγίων Πάντων Καλλιθέας αποφάσισε να κινηθεί με διάφορες δράσεις προς την ενίσχυση της Εξωτερικής Ιεραποστολής και συγκεκριμένα της Ι.Μ. Μουάνζας Τανζανίας. Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε με τη θέσπιση Ιεραποστολικού κουμπαρά στο πλαίσιο των συναντήσεων της νεότητας και εξελίσσεται σε μια πορεία “αδελφοποίησης” με την συγκεκριμένη Αφρικανική Μητρόπολη, ώστε η στήριξή μας να έχει συνέχεια στο χρόνο και να χαρακτηρίζεται από σταθερούς δεσμούς αλληλεγγύης.
Οι μέχρι σήμερα δράσεις μας είναι οι ακόλουθες:
  1. Συγκέντρωση χρημάτων για τα δίδακτρα των μαθητών του Γυμνασίου “Άγιος Σωσθένης” της περιοχής Rubale της Ι.Μ. Μουάνζας Τανζανίας. Συγκεντρώθηκε και απεστάλη το ποσό των 1400 ευρώ για τα δίδακτρα 4 μαθητών (350×4=1400).
  2. Πραγματοποίηση ομιλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μουάνζας κ. Ιερωνύμου στην Ενοριακή Νεανική Εστία για την Ιεραποστολή στη Δυτική Τανζανία. Στην ομιλία συμμετείχαν με ενεργό ενδιαφέρον ενορίτες, παιδιά της νεανικής εστίας, καθώς και φίλοι επισκέπτες.
  3. Αποστολή 10 ορθόδοξων βιβλίων στην αγγλική για τις ανάγκες κατηχήσεως.
  4. Συγκέντρωση στην ενορία μας και αποστολή με container μέσω του Ιεραποστολικού Συλλόγου ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ διαφόρων ειδών (εκκλησιαστικών, τροφίμων, φαρμάκων, σχολικών, βιβλίων κατηχήσεως, τεχνολογικού εξοπλισμού, ειδών οικιακής χρήσεως, παιχνιδιών, ρούχων, υποδημάτων κ.α.). Συνολικά συγκεντρώθηκαν 140 κούτες συν 17 επιπλέον μεμονωμένα είδη.
  5. Αποστολή 16 φακέλων προς τους ορθόδοξους μαθητές του Γυμνασίου “Άγιος Σωσθένης” με μικρές εικόνες και τους βίους των αγίων τους στα αγγλικά, σταυρουδάκια, κομποσκοίνια, μικρά σχολικά και από μία κάρτα με αδελφικό μήνυμα για κάθε παιδί.

Η κίνηση αυτή της νεότητας και των ενοριτών των Αγ. Πάντων αποτελεί μια πράξη αντίστασης στην παρακμιακή πορεία θεσμών και αξιών της χώρας μας, μια ενεργή θέληση και πόθος να ενσαρκώσουμε το χριστιανικό ήθος της αγάπης και να ενωθούμε στη μεγάλη εκκλησιαστική οικογένεια της Ορθοδοξίας που εκτείνεται πέρα από σύνορα ως πρόγευση και μετοχή στη Βασιλεία του Θεού.

http://apantes.gr/?p=233

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου