Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου

Συντάχθηκε από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας                
patri

Την 9η Οκτωβρίου 2012  η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ συναντήθηκε στο Κάιρο με τον Εξοχ.Πρωθυπουργό της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ.Χεσάμ Καντίλ.
Κατά την συνάντηση, η οποία ήταν η πρώτη μεταξύ Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και Πρωθυπουργού της Αιγύπτου μετά από 66 έτη, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στον Εξοχ.κ.Πρωθυπουργό να έχει επιτυχή και καλλίκαρπη θητεία στα υψηλά καθήκοντα που ανέλαβε υπέρ του ευγενούς αιγυπτιακού λαού.
Επίσης, τον ενημέρωσε για την εν γένει δράση του παλαιφάτου Πατριαρχείου στην Αφρική, ενώ του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Πατριαρχική Καθέδρα στην Αλεξάνδρεια.
Ο Εξοχ.κ.Καντίλ, αποδεχθείς την πρόσκληση, επήνεσε την πολυμερή προσφορά της Δευτεροθρόνου Εκκλησίας προς τους εμπεριστάτους λαούς της αφρικανικής ηπείρου, επισημαίνοντας κυρίως την σπουδαιότητα της διαρκούς ορύξεως φρεατίων εκ μέρους των εκκλησιαστικών Επρχιών του Θρόνου για την εξασφάλιση πόσιμου ύδατος, αφού και ο ίδιος είχε παλαιότερα την αρμοδιότητα της διαχειρίσεως των υδάτων στην Νειλοχώρα.
Ακόμη, εξέφρασε την συμπαράστασή του προς το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το οποίο υπάρχει και δραστηριοποιείται ειρηνικά και αδιάκοπα στην Αίγυπτο από της ιδρύσεώς του, συμβάλλον διά της ενεργού συμμετοχής του Μακαριωτάτου – την οποία ο κ.Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως ιδιαιτέρως σημαντική- στο Εθνικό Συμβούλιο για την προώθηση της ειρηνικής συνυπάρξεως των χριστιανικών και των μουσουλμανικών κοινοτήτων στην χώρα.

http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/14050-2012-10-10-09-38-39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου