Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Κινσάσα


Την 22α Οκτωβρίου 2012 η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρο και τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Νάρκισσο Γκάμμο, Σχολάρχη της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας, αφίχθη στον διεθνή αερολιμένα της Κινσάσα, πρωτεύουσας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό.

Τον Μακαριώτατο υπεδέχθησαν οι Εξοχ. Πρέσβεις της Ελλάδος και της Αιγύπτου κ. Αλέξανδρος Κατράνης και κ. Achraf Ibrahim αντιστοίχως, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσα κ. Γεράσιμος Ντούνης, κληρικοί, κρατικοί αξιωματούχοι και πλήθος πιστών.

Το πρωί της 23ης Οκτώβριου, η ΑΘΜ εθεμελίωσε τον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου. Αργότερα, μετέβη στην πρεσβευτική κατοικία της Αιγύπτου, όπου είχε συνάντηση με τον Εξοχ. Πρέσβη κ. Achraf Ibrahim, τον οποίο ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ετόνισε τις αγαθές σχέσεις που διέπουν το παλαίφατο Πατριαρχείο και το αιγυπτιακό κράτος.

Τέλος, ενθουσιώδη υποδοχή επεφύλαξε η ορθόδοξη νεολαία της Κινσάσα στο Μακαριώτατο κατά την εόρτια εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν Του στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Περισσότερα...   http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=853#prettyPhoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου