Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Point-Noire του Κογκό –Μπραζαβίλ

mprazav

Την 30ή Οκτωβρίου 2012 η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ αφίχθη στον αερολιμένα της πόλεως Point-Noire του Κογκό –Μπραζαβίλ.

Τον Μακαριώτατο υπεδέχθησαν ο Εντιμ. Κυβερνήτης του Point-Noire κ. Alexandre Honori Paka, κληρικοί και πλήθος πιστών. Σε δηλώσεις Του στα μέσα μαζικής ενημερώσεως ο Μακ. Πατριάρχης ανεφέρθη στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στο Κογκό-Μπραζαβίλ και ειδικότερα στο Point-Noire, στους σκοπούς της επισκέψεώς Του και εξέφρασε εγκάρδιες ευχές υπέρ της διαρκούς προόδου και ευημερίας της χώρας.

mprazav3

     Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεπτός Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας επισκέφθηκε τον Εντιμ. Κυβερνήτη του Point-Noire κ. Alexandre Honori Paka , ο οποίος εξεδήλωσε την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας για την ευεργετική παρουσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην ευρύτερη περιοχή. Ο Μακαριώτατος σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την παρεχομένη στήριξη του κ. Κυβερνήτου προς την Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν απένειμε στον κ. Honori Paka την τιμητική διάκριση του Χρυσού Λέοντος του Αγίου Μάρκου.

mprazav4

     Κατόπιν, ετελέσθη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου η ΑΘΜ ωμίλησε στο πλήθος των πιστών περί της σωτηριώδους αποστολής της Εκκλησίας, ενώ επήνεσε την έντονη πνευματική ζωή και κίνηση της Ενοριακής αυτής Κοινότητος.

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=860
http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/14350-point-noire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου