Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Xειροτονία του νέου Επισκόπου Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκεντίου Μπιακατόντα

Romfea.gr 
inokentios
 
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Την χειροτονία του νέου Επισκόπου Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκεντίου Μπιακατόντα, τέλεσε σήμερα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄.
Η χειροτονία του νέου Επισκόπου, τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό - Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Καϊρο.
Επίσης συλλειτούργησαν ο Γέρων Μητροπολίτης Πηλουσίου Καλλίνικος, ο Κένυας Μακάριος, ο Τριπόλεως Θεοφύλακτος, ο Ζάμπιας Ιωακείμ, ο Άκκρας Σάββας (πρώην Μπουρούντι), ο Νιτρίας Νικόδημος και ο Βαβυλώνος Νήφωνας.
 
innokentios5
 
Ο νέος Επίσκοπος Μπουρούντι είναι Ουγκανέζος στην καταγωγή, ενώ υπηρετούσε στην Πατριαρχική Σχολή "Μακάριος ο τρίτος" ως υποδιευθυντής καθώς και πατριαρχικός Επίτροπος Νοτίου Σουδάν.
Είναι ο 6ος Αφρικανός Ιεράρχης του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μετά τους Χριστοφόρο (Ρουβήμ) Σπάρτας, Γεώργιο Γκαντούνα, Θεόδωρο Ναγκιάμα, Ιωνά Λουανγκά και Ιερώνυμο Μουζέη και τρίτος αφρικανός ιεράρχης στη σημερινή ιεραρχία του Αλεξανδρινού Θρόνου.
 

 

1 σχόλιο:

  1. Δόξα τω Θεώ. Ας είναι ΑΞΙΟΣ και ευλογημένος από τον Κύριο!
    Οι Έλληνες ιεραπόστολοι επίσκοποι της Αφρικής είναι άξιοι, σεβαστοί και θαυμαστοί για την ξενιτεία και τον αγώνα τους υπό τις σκληρές και επικίνδυνες συνθήκες της Μαύρης Ηπείρου. Όμως οι Αφρικανοί επίσκοποι δίνουν - κατά την ταπεινή μου γνώμη - μια επιπλέον ελπίδα για την ανάπτυξη της Ορθοδοξίας μεταξύ των γηγενών της Αφρικής, ώστε οι μαύροι αδελφοί μας να μην βλέπουν την Εκκλησία σαν υπόθεση λευκών που ήρθαν απ' έξω, αλλά και ως κάτι δικό τους.
    Ο Θεός να δώσει!
    Από τη μακρινή - μα πνευματικά τόσο κοντινή - Ελλάδα, ευχόμαστε από καρδιάς: Ο Θεός να σε ευλογεί, σεβασμιώτατε. Και τον σεπτό Πατριάρχη Αλεξανδρείας, που σε χειροτόνησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή