Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η βασιλόπιττα της ελληνικής κοινότητας του Χαρτούμ (2013)

από την Ι.Μ.Χαρτούμ

Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2013 έγινε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας στα γραφεία της ελληνικής κοινότητας στο Χαρτούμ. Σύσσωμο το κοινοτικό συμβούλιο με επικεφαλής τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Εμμανουήλ Παπαπαναγιώτη και τους υπάλληλους της κοινότητας. Στην τελετή αυτή παρευρέθη και ευλόγησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης μας κ. Εμμανουήλ.
Απλά σεμνά και απέριττα … μέσα σε κλίμα συγκίνησης στο τέλος της τελετής και αφού κόπηκαν τα πρώτα κομμάτια του Χριστού και της Παναγίας αμέσως δε του Πατριάρχου μας ο σεβασμιότατος μετέφερε την αγάπη και τις ευχές του Μακριωτάτου καταθέτοντας συγχρόνως και τις δίκες του ευχές και τοποθετήσεις για τη νέα χρονιά.
Όλοι μαζί κάναμε ευχή και δέηση σ΄ Αυτόν που "καιρούς και χρόνους ποιεί..." να μας κρατήσει ενωμένους μέσα σε αυτό το χρόνο. Μέσα στην ενότητα "οι ολίγοι" φαίνονται και γίνονται πολλοί.Δεν είναι τυχαίο τόνισε ο σεβασμιότατος ότι στο κέντρο αυτού του ένδοξου ιστορικού ελληνικού τετραγώνου βρίσκεται η εκκλησία. Ωσάν άλλο μοναστήρι…
Υποδεικνύοντας και υπενθυμίζοντας σε όλους ότι το κέντρο της ζωής όλων μας είναι πάντοτε ο Χριστός. Αυτός που μπορεί πάντα να μας ενοποιεί. Αυτός που μπορεί πάντα να ενώνει τα διεστώτα και να επισυνάγη τα εσκορπισμένα …
Ενωμένοι και λίγοι – λίγοι αλλά ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στο μέλλον σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς προκειμένου το καντήλι του ελληνισμού και της πίστης να μην σβήσει από αυτή τη γωνιά της γης.. που για μας λέγεται Χαρτούμ – Το Χαρτούμ της καρδιάς μας … Το Χαρτούμ που νυχθημερόν ευχαριστεί το Θεό και διακηρύσσει τη μεγαλοσύνη Του….
        
ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

http://www.amen.gr/article12020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου