Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Θεοφάνεια 2013 στην Τύνιδα και στο Αλγέρι

Romfea.gr
alg
 
ROMFEA.GR | Κατά τη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων, παραμονή και ανήμερα, στην έδρα της Μητροπόλεως Καρθαγένης, την Τύνιδα, ελειτούργησε παρουσία των Ορθοδόξων πιστών ο πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως π. Κωνσταντίνος Ανθουλιάς στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ενώ ο Σεβ Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος μετέβη αεροπορικώς στο σκληροπυρηνικό θρησκευτικώς Αλγέρι και ελειτούργησε στο παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος εντός της Ελληνικής Πρεσβείας, με τη βοήθεια ιεροψάλτου εξ Αθηνών και τη συμμετοχή πολλών Ορθοδόξων, διπλωματών, Ελλήνων, Σλαβοφώνων και Αραβοφώνων.
Το Μυστήριο και ο Μ. Αγιασμός ετελέσθησαν σε ατμόσφαιρα κατανύξεως, και ο τοπικός Ποιμενάρχης είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει πνευματικώς με πολλά από τα μέλη της εκεί Εκκλησίας, αφουγκραζόμενος τις αγωνίες και ανησυχίες των κατοίκων της Αλγερίας, εξ αιτίας και των ιδιαιτέρων συνθηκών εκεί και ενθαρρύνων με νουθεσίες τους πάντες.
Προς όλους διεβιβάσθησαν Πατριαρχικές ευχές και Ευλογίες, ενώ παρεσχέθη πλουσία δεξίωσις υπό του Πρέσβεως και της συζύγου του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου