Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης είχε συνάντηση την Υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας και αρμόδια για θρησκευτικά θέματα κ. Maria Benvida D. Levi.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Χθες, 4 Ιανουαρίου 2013, ο θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης είχε συνάντηση την Υπουργό Δικαιοσύνης τής χώρας και αρμόδια για θρησκευτικά θέματα κ. Maria Benvida D. Levi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η συνάντηση δέν είχε μόνον εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά και ουσιαστικό. Της επιδόθηκε απαντητική επιστολή του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, σχετικά με την επιστροφή τού αναγκαστικώς κατασχεθέντος πριν τέσσερις δεκαετίες ιστορικού κτηρίου ΑΘΗΝΑΙΟΝ. Το κλίμα τής συζήτησης ήταν άριστο και υπήρξε κατανόηση από την υπουργό για το δίκαιο αίτημα της απόδοσής του, ανέφερε μάλιστα ότι ο Πρόεδρος τής Χώρας κ. Armando Emilio Guebuza τής υπέδειξε να εξετάσει το αίτημα των Ελληνορθοδόξων.
Η κ. Υπουργός ζήτησε από τον επίσκοπο κ. Ιωάννη να γίνονται συχνές συναντήσεις από εδώ και πέρα για την από κοινού διευθέτηση τού προβλήματος, ανταλλάχτηκαν, εξάλλου, απόψεις σχετικά μέ το status καί την αναγνώριση τής νεοϊδρυθείσας Επισκοπής.
 
Ο κ. Ιωάννης την ενημέρωσε επίσης για τις πρωτοβουλίες τού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κατά της θρησκευτικής βίας, επιδίδοντάς της μάλιστα την πρόσφατη σχετική Συνοδική Διακήρυξη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου