Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Πρόγραμμα αναδοχής σπουδών παιδιών γυμνασίου και λυκείου στην Ουγκάντα

 

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στη χώρα της Ουγκάντας και την Ορθόδοξη Ιεραποστολή, διαπιστώσαμε μερικά πράγματα στα οποία πιστεύουμε θα μπορούσαμε να παρέμβουμε και να βοηθήσουμε.
Η εκπαίδευση στη χώρα αυτή είναι υποχρεωτική μόνο στο δημοτικό σχολείο και η κυβέρνηση της χώρας βοηθά σημαντικά στο επίπεδο αυτό.
Στο γυμνάσιο όμως και στο Λύκειο τα πράγματα αλλάζουν.Οι γονείς αναλαμβάνουν τα δίδακτρα του σχολείου που για τους περισσότερους από αυτούς είναι αδύνατο να ανταποκριθούν, τα οποία είναι 150 ευρώ για κάθε παιδί για όλο το χρόνο.Μιλούμε βεβαίως για ιδιωτική εκπαίδευση αφού η δημόσια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές ανάγκες.
Σκεφτήκαμε το ενδεχόμενο να βοηθήσουμε..
Δημιουργούμε λοιπόν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι γι αυτό το λόγο ένα πρόγραμμα αναδοχής Σπουδών για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.
Καλούμε σε κάλεσμα αγάπης όσους θα ήθελαν να αναλάβουν τα δίδακτρα ενός παιδιού.
Τα δίδακτρα θυμίζουμε είναι 150 το χρόνο. Η κατάθεσή τους θα πρέπει να γίνεται κάθε Σεπτέμβριο.Τα παιδιά είναι συγκεκριμένα και οι ανάδοχοι θα ενημερώνονται από καιρού εις καιρόν για την πορεία των σπουδών των παιδιών.
Πληροφορίες- π.Εφραίμ Παναούσης
τηλέφωνο 2295022228 fax 229502250
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου