Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ιεραποστολικό ταξίδι στην Αφρική με τη Σοφία Χατζή


Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στο πνευματικό κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Πειραιώς, η παραγωγός του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας Σοφία Χατζή μίλησε στο πλαίσιο της σύναξης νέων, για τα τελευταία Ιεραποστολικά νέα από το Κονγκό και την περιοδεία εκεί του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου.
Την ομιλία συνόδεψε κατατοπιστικό φωτογραφικό υλικό από το πρόσφατο ταξίδι της στην Κεντρική Αφρική.
Δε γνωρίζω σε ποιόν να πρωτοδώσω συγχαρητήρια για αυτή την πολύ εξαιρετική εκδήλωση που ο π. Δανιήλ ως Πρόεδρος της Σύναξης των Νέων και η Γραμματέας κ. Φοίβη Κωνσταντέλλου είχαν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν και είχε ως αποτέλεσμα μια πραγματικά μεγάλη προσέλευση νέων που γέμισε την αίθουσα και ευχαριστήθηκε πάρα πολύ από την παρουσιάστρια και ομιλήτρια κ. Σοφία Χατζή.
Σπάνια βλέπει κανείς ακροατήριο καθηλωμένο να κρέμεται από το στόμα της ομιλήτριας και τα βλέμματα όλων να είναι καρφωμένα στις φωτογραφίες που πρόβαλε ο Υπολογιστής.
Σκληρή η διαβίωση εκεί κάτω στο Κογκό και γενικά στην Αφρική, μας διαβεβαίωσε η κ. Χατζή και όμως οι άνθρωποι έχουν αγάπη, το χαμόγελό τους είναι συνέχεια στα χείλη και η εμπιστοσύνη τους στους ξένους που πηγαίνουν να τους διδάξουν πλήρης.
Ανάμεσα στο ακροατήριο ακούσαμε κάποιους που είχαν έρθει από πολύ μακρινές περιοχές για να ακούσουν την κ. Χατζή και δήλωναν ευχαριστημένοι που αποζημιώθηκαν με το παραπάνω με αυτά που είδαν και άκουσαν.
Η κ. Ζαφειρία Τσιρώνη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Πάνου, ο Αρχισυντάκτης μας κ. Γιάννης Κανατσέλης, ο κ. Γιώργος Λαθούρης, είναι και αυτοί μέσα στους ευχαριστημένους παρόντες της εκδήλωσης.
Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους.
Γαβρήλος Αμεραλής
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου