Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 2013 ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 

Την Κυριακή των Βαίων, 28η Απριλίου 2013, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄ εχοροστάτησε κατά τον Όρθρο και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό καί Καθεδρικό Ναό του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας.
Προ της απολύσεως της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος προσέφερε προς το Σκευοφυλάκιον της Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Σάββα, ως προσωπικόν αφιέρωμα ευγνωμοσύνης καθώς και διηνεκούς ευλογίας των πιστών, περίτεχνον Σταυρόν Αγιασμού, ιδιαιτέρας ξυλογλυπτικής τέχνης, εμπεριέχοντα τεμάχιον Τιμίου Ξύλου, το οποίον κατείχε εκ του μακαριστού Πατριάρχου Ιεροσολύμων Βενεδίκτου.
Στην Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθον πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων και ο Ελλογ. Καθηγητής Πανεπιστημίου και Ακαδημαϊκός κ. Χρήστος Ζερεφός, Αιγυπτιώτης τη καταγωγή, τον οποίον ο Μακαριώτατος προσεφώνησε καταλλήλως, εγκωμιάσας την επιστημονική συμβολή του διά την προστασία του Περιβάλλοντος.
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας ο Μακ. Πατριάρχης εχοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό των Παμμ. Ταξιαρχών Ιμβραημίας, ενώ την επομένη ημέρα, Μ. Δευτέρα, 29η Απριλίου 2013, ετέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου