Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ 2013 ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ

 

Την Παρασκευή, 5η Μαρτίου 2013 η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄ εχοροστάτησε κατά την Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον κοινοτικό Ιερό Ναό των Αγίων ενδόξων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, συμπαραστατούμενος υπό του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Θεοφ. Επισκόπου Νιτρίας κ.Νικοδήμου, και του Θεοφ. Επισκόπου Βαβυλώνος κ.Νήφωνος, Καθηγουμένου της Π.Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καίρου, παρουσία του Εξοχ. Πρέσβεως της Ελλάδας στο Κάιρο κ.Χριστοδούλου Λάζαρη, Μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητος Καίρου και πλήθους κόσμου.
Κατά την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 7η Μαρτίου 2013 ο Μακ. Πατριάρχης εχοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προηξήρξε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Καΐρου, συλλειτουργούντων του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Θεοφ. Επισκόπου Νιτρίας κ.Νικοδήμου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, Θεοφιλ. Επισκόπου Βαβυλώνος κ.Νήφωνα και του ιερού κλήρου, ενώ προ της απολύσεως ετέλεσε την τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως κατά το τυπικό της Εκκλησίας.
Στην Ευχαριστιακή Σύναξη παραβρέθηκαν ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, ο Κύπριος Πρέσβης κ. Σώτος Λιασίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης, ο Κύπριος Πρόξενος κ. Φώτης Φωτίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Αραβοφώνων κ. Ρομπέρ Χόσνι, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.Κήμης Φλεβοτομάς, η Αρχόντισσα των Εκκλησιών κα Στέλλα Κυριάζη, εκπρόσωποι παροικιακών σωματείων και φορέων, καθώς και άλλοι επίσημοι. Αμέσως μετά, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ομίλησε καταλλήλως για την σπουδαιότητα της εορτής, την σημασία του Τιμίου Σταυρού στην ζωή και τον αγώνα των πιστών, καθώς και για την θυσιαστική αγάπη των χριστιανών προς τον πλησίον.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου